Μητσοτάκης για την έκθεση του ΟΟΣΑ: Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες - Γίναμε η θετική έκπληξη της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 13:48 Μητσοτάκης για την έκθεση του ΟΟΣΑ: Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες - Γίναμε η θετική έκπληξη της Ευρώπης

«Υπάρχουν αναχώματα για να φανεί ανθεκτική η οικονομία μας και το 2023».

«Το 2022 ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος που σφραγίστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση και το πληθωριστικό σοκ που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που το αισθάνθηκαν πολύ έντονα οι ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann και την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες οικονομικής ανάταξης μετά από μια περίοδο καθήλωσης αλλά και την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Είναι αξιοσημείωτο το συμπέρασμα της έκθεσης ότι στην διάρκεια των ταραγμένων καιρών η οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις του οργανισμού. Έγινε η θετική έκπληξη της Ευρώπης, τόνισε.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υποχωρεί η ανεργία και έχουν προστεθεί 300.000 θέσεις εργασίας και ο δημόσιος πλούτος αυξάνεται και οι κινήσεις της κυβέρνησης για λελογισμένες μειώσεις φόρων και προσέλκυση επενδύσεων έφερε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα. Για το δημόσιο χρέος είπε ότι η Ελλάδα το αποκλιμάκωσε πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη. Αντιμετωπίσαμε και τον μεγάλο αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πλέον είναι σε μονοψήφιο αριθμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η οικονομία μας θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και καινοτόμα σε όλους τους τομείς και σημείωσε ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο και τον επιστρέφουμε σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια ακολουθώντας τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.

Οι αγορές, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, συμμερίζονται την καλή πορεία και η χώρα μας πλέον κινείται εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας. Όλες αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν είπε τις συνετές και τολμηρές πολιτικές που ακολουθούνται. Ο τόπος μας έχει αφήσει πίσω του για τα καλά τον κατήφορο των μνημονίων και καλύπτει το χαμένο έδαφος με την Ευρώπη, υπογράμμισε.

Έχουμε ακόμα μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας και η αβεβαιότητα σε γεωπολιτικό επίπεδο επηρεάζει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και την απόδοση της δικής μας οικονομίας. Όμως, υπάρχουν αναχώματα για να φανεί ανθεκτική η οικονομία μας και το 2023.

Πετύχαμε πολλά, τόνισε αυτά τα 3,5 χρόνια αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα, και επικεντρώθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης. Θα είναι κεντρική μας πολιτική προτεραιότητα όπως και η διεύρυνση της φορολογικής μας βάσης και θα κινηθούμε γρήγορα στον αδιαπραγμάτευτο στόχο της πράσινης μετάβασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην διασύνδεση της παραγωγικότητας με τους μισθούς. Αυξήσαμε το διαθέσιμο εισόδημα και το επόμενο μέλημά μας θα είναι καλύτεροι μισθοί πάντα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής με προσιτή στέγη για τη νέα γενιά, ένα σύστημα υγείας με φροντίδα για όλους και βεβαίως την προστασία των ηλικιωμένων.

Κλείνοντας είπε ότι είμαστε χαρούμενοι για την σημερινή ημέρα και προσβλέπω στην συνέχιση της συνεργασίας μας με τον ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση αναζητεί πάντα βέλτιστες λύσεις, τόνισε και ο ΟΟΣΑ μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι με στόχο πάντα την ευημερία των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση