Υπάρχουν αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 10:45 Υπάρχουν αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι πολύ γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα μοιάζει να έχει ανέβει απότομα και ανεξέλεγκτα. Ένα από τα εγκλήματα που γνωρίζουν ιδιαίτερη “άνθιση”, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις αργίες, είναι οι διαρρήξεις σε σπίτια. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που φοβούνται να πάνε ένα ταξίδι ή διακοπές γιατί απλά ανησυχούν μήπως γυρίσουν και δουν το σπίτι τους να έχει γίνει στόχος διαρρηκτών. Επιπλέον, πολλοί διαρρήκτες είναι ιδιαίτερα “θρασείς” και δεν διστάζουν να μπουν σε ένα σπίτι ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης έχει φύγει για λίγα λεπτά. Εννοείται ότι το χειρότερο σενάριο είναι να γίνει κάποια διάρρηξη ενώ οι ένοικοι του σπιτιού είναι μέσα σε αυτό και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά πλέον.

Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό όλοι να ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειας μας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η θωράκιση του σπιτιού αποτελεί προτεραιότητα για πάρα πολλές οικογένειες. Το πρώτο και σημαντικότερο μέτρο ασφαλείας στο οποίο επενδύουν οι περισσότεροι οικογενειάρχες δεν είναι άλλο από τα κάγκελα ασφαλείας.

Ο λόγος που προτιμάται τόσο πολύ το συγκεκριμένο μέτρο θωράκισης είναι το γεγονός ότι είναι και το μόνο που στην ουσία δρα σαν φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και το σπίτι καθώς για να καταφέρει να “μπουκάρει” ο κλέφτης από τις πιο ευαίσθητες διόδους του χώρου - παράθυρα και μπαλκονόπορτες - θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσει ή να παραβιάσει τα κάγκελα. Οι περισσότεροι διαρρήκτες απλά δεν έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για να “εξουδετερώσουν” τα κάγκελα σε εύλογο χρόνο.

Τα κάγκελα που επιλέγουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τα πτυσσόμενα καθώς μπορούν να “μαζεύονται” όταν δεν είναι σε χρήση κι έτσι δεν αλλοιώνεται η εικόνα του σπιτιού. Τα κάγκελα που κατασκευάζουν γνωστές επιχειρήσεις του κλάδου της ασφάλειας όπως τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας Cancelletto είναι αδιάρρηκτα. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Τι είναι τα αδιάρρηκτα κάγκελα

Με τον όρο αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας αναφερόμαστε κυρίως σε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε η διάρρηξη τους να είναι πρακτικά αδύνατη, ειδικά από την πλειοψηφία των κλεφτών που είναι απλοί ερασιτέχνες. Τι είναι όμως αυτό που κάνει κάποια κάγκελα αδιάρρηκτα;

Υλικά κατασκευής

Τα αδιάρρηκτα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά όπως είναι ο χάλυβας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν επιθέσεις από σχεδόν όλα τα εργαλεία που έχουν οι διαρρήκτες στη διάθεση τους χωρίς να πάθουν τη παραμικρή ζημιάή τουλάχιστον χωρίς να πάθουν κάποια ζημιά που θα επιτρέψει την είσοδο των κλεφτών στον χώρο. Με άλλα λόγια, μιλάμε για τα πιο ανθεκτικά κάγκελα της αγοράς.

Κλειδαριές τελευταίας τεχνολογίας

Το μεγάλο πλεονέκτημα των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας είναι το γεγονός ότι μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν. Για να μείνουν κλειστά, κλειδώνουν με την χρήση ειδικών κλειδαριών. Εννοείται ότι αν ο κλέφτης κατορθώσει και παραβιάσει την εν λόγω κλειδαριά θα αποκτήσει πρόσβαση στη τζαμαρία που προφυλάσσουν τα κάγκελα οπότε και στο ίδιο το σπίτι. Τα αδιάρρηκτα κάγκελα εξοπλίζονται με κλειδαριές τελευταίας τεχνολογίας η παραβίαση των οποίων απαιτεί ειδικές γνώσεις κι εξειδικευμένα εργαλεία οπότε και είναι πρακτικά αδύνατη.

Κρυμμένες κλειδαριές

Για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια που προσφέρουν τα αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας οι υψηλής ασφάλειας κλειδαριές τους είναι κρυμμένες. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετούνται σε σημεία που η πρόσβαση τους από τους κλέφτες είναι αδύνατη, οπότε ακόμη και αν έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για την παραβίαση τους - κάτι που όπως είπαμε και πριν είναι πρακτικά αδύνατο - δεν θα μπορούν τα χρησιμοποιήσουν. Πολλές φορές οι κλειδαριές τοποθετούνται από την εσωτερική πλευρά των κάγκελων, οπότε για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές κάποιος κλέφτης θα πρέπει πρώτα να μπει στο σπίτι.

Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν, τα αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας όχι απλά υπάρχουν, αλλά είναι και αυτά που θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον χώρο σας. Αν θέλετε να κοιμάστε με το κεφάλι σας ήσυχο, επενδύστε σε αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση