Ωρωπός: Τι υποστήριξαν οι διασώστες - Δήμαρχος: «Απαράδεκτο, μας πάει αιώνες πίσω»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 10:48 Ωρωπός: Τι υποστήριξαν οι διασώστες - Δήμαρχος: «Απαράδεκτο, μας πάει αιώνες πίσω»

Πλεύρης: Άθλιο περιστατικό, δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας.

Σφοδρές αντιδράσεις και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το περιστατικό στον Ωρωπό, όπου πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε 69χρονη γυναίκα με λάστιχο, ξαπλωμένη γυμνή πάνω σε μια κουβέρτα, σε πιλοτή πολυκατοικίας. 

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης- ο οποίος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό- τόνισε πως πρόκειται για κάτι απαράδεκτο, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε με ανάρτησή του πως οι εμπλεκόμενοι δεν εργάζονται στο ΕΚΑΒ. 

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι», έγραψε στο Twitter ο κ. Πλεύρης. 

«Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας.Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», συμπλήρωσε.

Ωρωπός: Το χρονικό του περιστατικού με την 69χρονη 

Δύο μέλη του πληρώματος ασθενοφόρου του δήμου Ωρωπού έπλυνε με λάστιχο, γυμνή, ξαπλωμένη πάνω σε μια κουβέρτα, γυμνή, την 69χρονη, σε πιλοτή πολυκατοικίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα. 

Το ασθενοφόρο πήγε εκεί έπειτα από διαμαρτυρίες ενοίκων της πολυκατοικίας, για μια γυναίκα που ζει μόνη της και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Το εν λόγω όχημα ανήκει στον δήμο Ωρωπού, ενώ το πλήρωμα είναι ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται το ασθενοφόρο. 

«Αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που το έχουν κάνει αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.  

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι διασώστες, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές ανάγκες της. Έπρεπε να την καθαρίσουν για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο. Κατεβάζοντάς την κάτω, τους ζήτησε να την πλύνουν, σύμφωνα με τους ίδιους. Δεν μπορώ να το γνωρίζω», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. 

Χθες, συνέχισε ο κ. Γιασημάκης, αποφασίστηκε η διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση. «Ζήτησα από την εταιρεία διαχείρισης να διώξει τους υπαλλήλους. Στην ΕΔΕ θα διαπιστώσουμε τι έχει συμβεί, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα εξετάσουμε τη διακοπή σύμβασης με την εταιρεία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ωρωπού. 

«Είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω. Έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να καθαρίσουν αυτή τη γυναίκα. Είναι λάθος τεράστιο και πολύ κακώς το έκαναν όπως το έκαναν», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση