Μάρα Δαρμουσλή: "Το εστιατόριό μας κάηκε ολοσχερώς - Δεν είχαμε απειλές"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 15:53 Μάρα Δαρμουσλή: "Το εστιατόριό μας κάηκε ολοσχερώς - Δεν είχαμε απειλές" (φωτο: papadakispress)

Η ηθοποιός και πρώην μοντέλο, Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη φωτιά στο γνωστό εστιατόριο της Νέας Σμύρνης, ποσοστό του οποίου κατέχει και ο σύζυγός της. "Ήταν τρομακτικό, μας νοιάζει μόνο να είναι καλά οι άνθρωποι".

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το γνωστό ιταλικό εστιατόριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και ένα βρέφος να μεταφερθεί προληπτικά στο Παίδων.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, τα οποία θα διερευνηθούν από την πυροσβεστική, υπήρχαν καταγγελίες για εμπρησμό από άτομα τα οποία υπάλληλος του εστιατορίου δήλωση πως είδε να σπάνε τα τζάμια και να πετούν κάτι μέσα στο κατάστημα, για να ακολουθήσει, όπως περιέγραψε, ένας δυνατός θόρυβος και να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Μεταξύ των ιδιοκτητών του εστιατορίου είναι και ο σύζυγος της ηθοποιού και πρώην μοντέλου, Μάρας Δαρμουσλή, πράγμα που επιβεβαίωσε η ίδια σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στην εκπομπή "Πρωινό": "Από τα δελτία ενημερώθηκα. Δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου, για να ενημερωθεί από τις αρχές. Αυτό έγινε στις 4-5 το πρωί και το μάθαμε στις 07:00 γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει τραυματιστεί άνθρωπος.

Κάμερες υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργούσε το κύκλωμα και πού έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς. Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι καήκαν, ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας τίποτα, γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι πού φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, ήταν τρομακτικό. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων, ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε απειλές, ούτε μίση είχε η οικογένειά μας. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν να δουν τι θα γίνει".

Υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από άνθρωπο εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και να σπάνε τα τζάμια. Ο ίδιος βγήκε έξω και είδε τη φωτιά να τυλίγει το χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας. Σύμφωνα με μαρτυρία του υπαλλήλου καθαριότητας, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο – τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ανάμεσα στα αποκαΐδια, οι ερευνητές της πυροσβεστικής βρήκαν υπολείμματα από φωτοβολίδα.

Την έρευνα για τον εντοπισμό των εμπρηστών θα αναλάβει η αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση