Τα μυστήρια του Κολωνού: Από καρφίτσα ή διαβήτη τα σημάδια στη 12χρονη - Δεν βλέπει μαχαίρι ο ιατροδικαστής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 12:54 Τα μυστήρια του Κολωνού: Από καρφίτσα ή διαβήτη τα σημάδια στη 12χρονη - Δεν βλέπει μαχαίρι ο ιατροδικαστής

Η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τη 12χρονη από τον Κολωνό, αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τα όσα περιγράφει η ανήλικη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο σπίτι της.

Ελαφρές εκδορές από μυτερό λεπτό αντικείμενο και όχι τραύματα που προέρχονται από μαχαίρι κατά την απώθηση του δράστη, διαπίστωσε ο ιατροδικαστής μετά την εξέταση στο χέρι της 12χρονης. Τα σημάδια φαίνεται ότι παραπέμπουν πιθανότατα σε χτυπήματα από καρφίτσα, ίσως και από διαβήτη.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα καταγγελόμενα περιστατικά που αφορούν το ανήλικο θύμα της σοκαριστικής υπόθεσης μαστροπείας και βιασμού στον Κολωνό, συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν επίθεση ή εκφοβισμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παιδοψυχολόγος που εξέτασε το κορίτσι, αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τα όσα περιγράφει, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν τρίτα πρόσωπα που καθοδηγούν την ανήλικη.

Στο σπίτι της θείας της 12χρονης όπου έλαβαν χώρα οι καταγγελόμενες επιθέσεις, βρέθηκε αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών, το οποίο προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα του χώρου. Αναφορικά με το δεύτερο συμβάν που αφορούσε επίθεση με στόχο το δωμάτιο της ανήλικης, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η πέτρα που εκτόξευσε ο άγνωστος δράστης στο μπαλκόνι ήταν βάρους 2,5 κιλών και όπως εκτιμάται δύσκολα θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο σπασμένο τζάμι στη μπαλκονόπορτα. Οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγή ατόμου που φέρεται να κινούταν ύποπτα απέναντι από το σπίτι της 12χρονης, όμως όπως διαπιστώθηκε ήταν υπεύθυνος φύλακας ξενοδοχείου ο οποίος έβγαινε ανά μία ώρα για να ελέγξει με φακό τον εξωτερικό χώρο. Όσον αφορά το επεισόδιο με τη χειρονομία σιωπής που έγινε λίγες ημέρες πριν στον αδερφό της ανήλικης, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, δεν έχει καταγγελθεί ποτέ στις αρχές.

"Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας, καταλήγοντας: "Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες".

Περιπολίες και όχι μόνιμη φύλαξη

Με περιπολίες ανά τακτά διαστήματα, επιτηρούσε η Αστυνομία το σπίτι που διέμενε η 12χρονη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου. Όπως σημειώνεται: "Ο χώρος δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία".

Σε δήλωση της σχετικά με την φύλαξη της 12χρονης, η Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;".

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δική του δήλωση έκανε λόγο για πρωτοφανή ψέματα, συκοφαντίες και μικρόκομματικά παιχνίδια, σημειώνοντας: "Για τα περί συγκάλυψης υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι 22 άτομα παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη και 21 είναι ήδη στη φυλακή για αυτή την υπόθεση".

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση