Γιάννης Οικονόμου: Μια κυβέρνηση ηττημένων θα είναι καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 22:20 Γιάννης Οικονόμου: Μια κυβέρνηση ηττημένων θα είναι καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής

Καταστρατήγηση της λαϊκή εντολής χαρακτήρισε μια κυβέρνηση ηττημένων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

«Θα είναι κυβέρνηση που θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, άλλα τη συνταγή της παραλυσίας» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας.

Έχουμε μπροστά μας εκλογές στις 21 Μαΐου, αυτές βλέπουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε ένα αποτέλεσμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να μπορεί να προκύψει σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχήματα με την ετικέτα της συνεργασίας μπορεί να είναι συνταγή παραλυσίας με ατελείωτα παζάρια… Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη προοπτική της χώρας σημείωσε.

Εκείνοι που πιστεύουν στις συνεργασίες τι ακριβώς λένε; Διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου. «Οι μεν ντρέπονται ότι σε αυτό θα περιλαμβάνουν Βαρουφάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ντρέπονται να πουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός… Αν βγάλετε εσείς άκρη πείτε το μου να βγάλω κι εγώ» σχολίασε.

“Εκτός από το πολιτικό διακύβευμα, υπάρχει ένα και εκλογικό διακύβευμα”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Πρώτον, ποιος θα είναι πρώτος; Δεύτερον, ποια η διαφορά; Τρίτον, είναι καθοριστική η ψήφος των πολιτών για να περιοριστεί η πιθανότητα κυβέρνησης ηττημένων…”.

Όπως επισήμανε, “βασικότερο σενάριο είναι ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει συμπαγή αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αν οι πολίτες πουν κάτι διαφορετικό σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, είμαστε εκεί, να ζυγίσουμε την απόφαση τους αυτή. Η ΝΔ είναι πυλώνας σταθερότητας, δεν είναι σκοπός μας να κυνηγούμε ατέρμονες εκλογικές διαδικασίες αποσαφήνισε.

Είναι πολύ σημαντική η κάλπη της 21ης Μαΐου, όλα τα υπόλοιπα είναι λογικό άλμα, η 21η Μαΐου είναι η καθοριστική αναμέτρηση”.

Ακούστε όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση