Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής για την άρση της ασυλίας του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 20:11 Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής για την άρση της ασυλίας του

Προχωρούν οι διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Οι κρίσιμες ημερομηνίες.

Ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Ο Γεωργούλης είχε στείλει και δεύτερη επιστολή στη Μετσόλα

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες, ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε την άρση της ασυλίας του ώστε να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, έστειλε και δεύτερη επιστολή στην Ρομπέρτα Μετσόλα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί για να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή που κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση