Ανακοινώνεται σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Τα ονόματα και το... μυστικό για την επικεφαλής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 09:02 Ανακοινώνεται σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Τα ονόματα και το... μυστικό για την επικεφαλής

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο έχει την προσωπική του σφραγίδα, ανακοινώνει σήμερα (28.04.2023) στις 10:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Πιστός στη δέσμευση του για ισχυρή παρουσία των γυναικών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετεί στις 6 εκλόγιμες θέσεις ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών.

Για να δώσει έμφαση στην απόφαση του αυτή, στην πρώτη θέση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να βρίσκεται γυναίκα, το όνομα της οποίας κρατείται επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρόσωπο από την επιστημονική κοινότητα, με πολιτικό υπόβαθρο, που θα συμβολίζει τη διεύρυνση.

Για τις επόμενες δύο εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει:

  • Την ψυχολόγο Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας σήμερα, η οποία υπήρξε Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
  • Τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Υπέροχες Γυναίκες», η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη, και προάγει τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα μέσα από διάφορες δράσεις.

Οι άνδρες που λαμβάνουν τις 3 εκλόγιμες θέσεις

Στις 3 θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τις οποίες καταλαμβάνουν άνδρες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετήσει:

  • τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.
  • τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα για τους απόδημους Έλληνες.
  • τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Επιλογές εκτός «star system»

Στη συνέντευξη του στον Alpha, ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την υπόθεση Γεωργούλη, είχε μιλήσει για την ανάγκη πλέον οι επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά και στο Επικρατείας να έχουν πιο έντονο κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο και είχε προϊδεάσει πως κανένα από τα πρόσωπα που ανακοινώνει σήμερα δεν προέρχονται από το… «star system».

Έτσι, και στις μη εκλόγιμες θέσεις του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας περιλαμβάνονται πρόσωπα με κοινωνικό αποτύπωμα και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων, μια θέση αναμένεται να λάβει μια γυναίκα αγρότισσα, από τη νέα γενιά η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου, ενώ το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει και ακόμη δύο υποψηφιότητες από τον απόδημο Ελληνισμό.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του ακούγεται το όνομα του στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρώην Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Αντώνη Σγαρδέλη, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση