Σταϊκούρας: Επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 500 εκατομμυρίων ευρώ για πρόσθετες παροχές στους ευάλωτους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 12:04 Σταϊκούρας: Επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 500 εκατομμυρίων ευρώ για πρόσθετες παροχές στους ευάλωτους

Εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Την εκτίμηση ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα διασφαλίσει συνεχές και διατηρήσιμο ετήσιο όφελος για τον προϋπολογισμό, άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής προσανατολισμένης στην περαιτέρω ανακούφιση των ασθενέστερων πολιτών, έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος της ΝΔ στη Φθιώτιδα επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (ATM) με τη φορολογική διοίκηση.

Σημειώνει επίσης ότι «η προσπάθεια για ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση στον τομέα της φοροδιαφυγής θα πρέπει να συνεχιστεί με την πλήρη αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, την παροχή ουσιαστικών στοχευμένων κινήτρων προς τους φορολογούμενους καθώς και την πλήρη ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης η οποία θα δώσει τη δυνατότητα ουσιαστικών φορολογικών ελέγχων εκείνων των συναλλαγών που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στον κ. Σταϊκούρα μεσούσης της αντιπαράθεσης των κομμάτων για τις αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων και τις επενδύσεις.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση