Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αλιευτικό σκάφος πριν ναυαγήσει στα ανοιχτά της Πύλου - Ο «βασανιστής» διακινητής έβριζε και χτυπούσε τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 21:08 Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αλιευτικό σκάφος πριν ναυαγήσει στα ανοιχτά της Πύλου - Ο «βασανιστής» διακινητής έβριζε και χτυπούσε τους μετανάστες

Εικόνες ντοκουμέντα μέσα από το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες, λίγο πριν το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Τα βίντεο αναρτήθηκαν στα social media και απεικονίζουν τις συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος λίγο πριν βυθιστεί. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 78, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι μετανάστες ντυμένοι με χοντρά ρούχα, καθώς οι διασωθέντες είχαν αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε. Σε άλλο πλάνο του βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος. Πολλοί από τους επιβαίνοντες κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά στην κάμερα.

Οι ρόλοι των διακινητών

Οι εννέα φερόμενοι διακινητές, τους οποίους υπέδειξαν οι διασωθέντες, είχαν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό ήταν πως ήταν όρθιοι στο αλιευτικό, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο κατάστρωμα ήταν καθισμένοι ασφυκτικά ο ένας στον άλλον.

Ο ένας από τους διακινητές είχε τον ρόλο του βασανιστή, όπως λένε οι διασωθέντες. Εκείνος ήταν που αποφάσιζε ποιοι θα φάνε, ζητούσε λεφτά με αντάλλαγμα φαγητό και νερό, απειλούσε με μία βέργα στο χέρι και ήταν εκείνος που έκανε κουμάντο στο σκάφος.

Ο «βασανιστής» έβριζε, χτυπούσε, φώναζε και απειλούσε τους επιβαίνοντες του μοιραίου αλιευτικού.

Άλλος διακινητής είχε τον ρόλο του «βοηθού του καπετάνιου». Ουσιαστικά, ήταν το δεξί χέρι του καπετάνιου, έδινε διαταγές και όπως ο «βασανιστής», έδινε φαγητό μόνο με χρήματα.

Ο τρίτος διακινητής είχε τον ρόλο του «μηχανικού», ο οποίος έφτιαχνε τη μηχανή όταν χαλούσε.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση