Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Με ποιους θα πορευτεί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 11:05 Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Με ποιους θα πορευτεί

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει την ομάδα των προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ που προβλήθηκαν περισσότερο την τετραετία που πέρασε, στην προσπάθειά του ν’ ανατρέψει τα δεδομένα πριν αλλά και μετά από τις επερχόμενες εκλογές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να κάνει την αυτοκριτική του το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ένα από τα σημεία αυτής της αυτοκριτικής να φέρεται να σχετίζεται με την επιλογή του να μη δημιουργήσει μια σκληρότερη κομματική γραμμή, με αποτέλεσμα να δέχεται φίλιες «τρικλοποδιές», προερχόμενες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την επιλογή των προσώπων της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στελέχωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό σποτ που έκανε το κόμμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, φαίνεται η αλλαγή πλεύσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε αυτήν τη νέα ομάδα, οι απουσίες «παλιοσειρών», μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ηχηρές. Συζήτηση στο κόμμα γίνεται και για τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Τσίπρας απέναντι στο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει «αριστερότερες» θέσεις στο εσωτερικό του κόμματος – ενίοτε και δημοσίως. 

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα, είναι οι: Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας (σ.σ.: επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής), Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυριτσής, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος Καραμέρος. 

Ευδιάκριτος είναι και ο χαμηλωμένος μέσος όρος ηλικίας που προκύπτει από τα παραπάνω πρόσωπα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί… χθες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα στον Νίκο Ευαγγελάτο. «Ανανέωση και στα πρόσωπα και στην εκφορά του πολιτικού λόγου», συμπλήρωσε. Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε σ’ ερώτηση σχετικά με τα νέα και τα παλιά στελέχη που περνούν στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις εκλογές; Στο νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα από τα παλαιά πρόσωπα του κόμματος, δεν είδα τον Τσακαλώτο, τον Φίλη, τον Σκουρλέτη… Είδα τα καινούργια πρόσωπα, τους δικούς σας. Αυτό τι σημαίνει κ. πρόεδρε;», τον ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος. 

«Αυτό δεν σημαίνει κάτι και σημαίνει και πολλά. Όταν με ρωτάτε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, θέλω να σας πω ότι συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύ στενό μου συνεργάτη. Και δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη και συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά, αν με ρωτάτε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί, η απάντησή μου είναι “χθες”, όχι αύριο», απάντησε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Όπως, άλλωστε, τονίστηκε και σήμερα από το newsit.gr, ένα από τα σημεία που ασκείται σήμερα κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το γεγονός ότι, ενώ μπορούσε, δεν τα άλλαξε όλα μέσα στο κόμμα του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι, ενώ το 2019, με το 32,7% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία για να ανανέωση στο κόμμα του -την οποία μάλιστα επιβεβαίωσαν μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες τον περασμένο χρόνο-, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να κινηθεί εκ του ασφαλούς, αποδεχόμενος όλες τις απόψεις των στελεχών του – ακόμα και τις πιο ακραίες.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις απόψεις και τις αντιλήψεις που επικράτησαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, εκ του αποτελέσματος, λένε πολλοί, στην Κουμουνδούρου δεν είχαν αντιληφθεί τις αλλαγές που συνέβησαν στην χώρα με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως πριν από έναν μήνα.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση