Τα social media στο «ραντάρ» της εφορίας - Έρευνα για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 09:39 Τα social media στο «ραντάρ» της εφορίας - Έρευνα για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Έρευνες σε Facebook,  Instagram, Twitter, Tik Tok κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφορία έχει βάλει στο «ραντάρ» της τα social media και, μετά την influencer που έλαβε πρόστιμο-μαμούθ, γίνεται έρευνα και για εκατοντάδες ανάλογες υποθέσεις.

Από τις συνδυαστικές διασταυρώσεις που «έτρεξε» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διαπιστώθηκε πως η influencer δεν είχε υποβάλει ορθή δήλωση εισοδήματος για δύο χρόνια και τής βεβαιώθηκε πρόστιμο 270.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «σαρώνουν» ήδη το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνοντας υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

Η «άνθιση» της επιχειρηματικότητας μέσω των social media έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες εστίες φοροδιαφυγής, και ορισμένα άτομα εκμεταλλεύονται την πολυπλοκότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου για να κρύψουν τα έσοδά τους. 

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι να εντοπιστούν φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που πουλούν αγαθά ή υπηρεσίες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις. 

Οι έλεγχοι έχουν αποκαλύψει περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε έναρξη εργασιών στην εφορία.

Μία από τις συνήθεις πρακτικές είναι ότι δεν δεν δηλώνουν φυσική διεύθυνση στο site ή στον λογαριασμό τους στα social media, αλλά μόνο ένα τηλέφωνο και δέχονται μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση