Στις 11 το πρώτο υπουργικό - Ο Μητσοτάκης θα μοιράσει τους μπλε φακέλους με τους στόχους κάθε υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 09:20 Στις 11 το πρώτο υπουργικό - Ο Μητσοτάκης θα μοιράσει τους μπλε φακέλους με τους στόχους κάθε υπουργείου

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τους γενικούς άξονες της πολιτικής του για την επόμενη τετραετία θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 11.00.

Όταν οι υπουργοί θα καθίσουν στις θέσεις τους, θα βρουν έναν φάκελο που θα περιέχει τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή του ανά χαρτοφυλάκιο. Εν αναμονή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αρμοδιότητες, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα λάβουν μια πρώτη ενημέρωση για τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν και επί των οποίων θα κριθούν.

Μήνυμα Μητσοτάκη: «Λίγα λόγια και πολλή δουλειά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους «λίγα λόγια και πολλή δουλειά», δίνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς και ανέξοδες αντιπαραθέσεις στον «τηλεοπτικό αέρα», καθώς προτεραιότητα είναι η επίλυση προβλημάτων και εκεί θα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί λευκή επιταγή, αλλά εντολή για μεταρρυθμίσεις και έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αναμένεται να τονίσει σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, προειδοποιώντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά σημάδια έπαρσης και αλαζονείας. Ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει μεγάλη σημασία στα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και έχει θέσει ως προτεραιότητα την Υγεία, την αύξηση των εισοδημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο.

Από την επόμενη Πέμπτη η ανακοίνωση των νέων μέτρων

Συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν θα αναφερθεί σήμερα σε συγκεκριμένα μέτρα, καθώς επιθυμεί αυτά να παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι εκεί θα μιλήσει για τα όσα σκοπεύει να υλοποιήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ταξινομώντας τα μέτρα σε άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Το στίγμα των προθέσεών του θα δώσουν οι δύο πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Η πρώτη αφορά το επιτελικό κράτος, με άξονα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την επιλογή διοικητών για τους Οργανισμούς του Δημοσίου. Η δεύτερη προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και στο νομοσχέδιο έχουν ενταχθεί όλα τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων και τη μείωση φόρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Αυτό, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελεί μια έμπρακτη δέσμευση προς τους πολίτες ότι θα γίνουν πράξη, με τον κ. Μητσοτάκη να ποντάρει πολλά στη δική του αξιοπιστία και στην αφοσίωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την εντολή που έλαβε στην κάλπη για να συγκρουστεί με νοοτροπίες και πρακτικές που κρατούν τη χώρα πίσω. Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι θα έρθει προς ψήφιση η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στην κεντρική κυβέρνηση.

Στο ΥΠΟΙΚ η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημασία όπου θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της συνέχισης των μέτρων στήριξης προς τους πιο αδύναμους, όπως τo market pass και το «καλάθι του νοικοκυριού». Γι' αυτό το πρώτο υπουργείο που θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα (17.00) είναι το Οικονομικών. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εθνικό στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που εκτιμά ότι θα επιτύχει η χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση