Βόας στη Θεσσαλονίκη: Τον πέρασαν για οχιά οι κάτοικοι στην Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 10:00 Βόας στη Θεσσαλονίκη: Τον πέρασαν για οχιά οι κάτοικοι στην Τούμπα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (2/7) στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα φίδι εντοπίστηκε σε πάρκο στην Τούμπα.

Μετά τα τελευταία περιστατικά με φίδια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ειδικότερα με αυτό της εθελόντριας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ημέρες σε ΜΕΘ έπειτα από δάγκωμα οχιάς, οι άνθρωποι είναι περισσότεροι υποψιασμένοι αλλά και τρομαγμένοι.

Κάπως έτσι, το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός καθώς εντοπίστηκε ένα φίδι σε πάρκο της Τούμπας. Όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας μικρός βόας. Παρόλα αυτά, όταν οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ομάδα Animal Rescue and Defence Squad έκαναν λόγο για… οχιά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ομάδας στο Facebook, πάντως, ο μικρός βόας ήταν ταλαιπωρημένος και είχε δεχθεί αρκετά χτυπήματα από γάτες. Παράλληλα, εκφράζεται η βεβαιότητα πως πρόκειται για φίδι που κάποιος αγόρασε αρχικά ως κατοικίδιο και στη συνέχεια το εγκατέλειψε.

«Δεχτήκαμε κλήση απο το 100 για ερπετό οχιά σε πάρκο της Τούμπας. Οταν φτάσαμε εκεί αναγνωρίσαμε έναν μικρό βόα constrictor. Το ζώο έχει πολλές εκδορές απο γάτες είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει πιθανό κάταγμα σε σπόνδυλο. Πιθανότατα άλλη μια εγκατάλειψη... Δεν έχουμε πια λόγια για τις τόσες εγκαταλείψεις ζώων», ανέφερε η ανάρτηση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση