Ίος: Σπαραγμός για τους δύο 18χρονους Ιρλανδούς που πέθαναν ξαφνικά σε σχολική εκδρομή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 17:34 Ίος: Σπαραγμός για τους δύο 18χρονους Ιρλανδούς που πέθαναν ξαφνικά σε σχολική εκδρομή

Με σπαραγμό αποχαιρετούν όλοι όσοι γνώριζαν τους δύο άτυχους Ιρλανδούς, που επισκέφτηκαν την Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, αλλά κατέληξε σε διπλή τραγωδία.

Ο Andrew O’Donnell και ο Max Wall ήταν οι δύο 18χρονοι που συμμετείχαν στην εκδρομή του St Michael’s College στην Ίο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι μαθητές -σχεδόν 70- που δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό των συμμαθητών τους, επιστρέφουν εσπευσμένα στο Δουβλίνο. Σύμφωνα με ιρλανδικά ΜΜΕ, οι γονείς του ενός 18χρονου Ιρλανδού έχουν φτάσει ήδη στο νησί των Κυκλάδων.
Χθες, Κυριακή, γνωστό ιρλανδικό στέκι της Ίου δεν λειτούργησε ως ένδειξη πένθους.

Οι ιθύνοντες του σχολείου, όπου φοιτούσαν τα δύο αγόρια, προέβησαν σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις για τον θλιβερό χαμό των δύο νεαρών.

Αρχικά, το σχολείο αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του στον 18χρονο που -σύμφωνα με πληροφορίες- βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και εντοπίστηκε σε γκρεμό από τις αστυνομικές αρχές του νησιού.
“Αναπαύσου εν ειρήνη. Σε μια μέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια τραγική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό του σχολείου μας όσο και μεταξύ των συμμαθητών του. Ήταν πολύ μεγάλος υποστηρικτής των σχολικών ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου, καθως και εκπληκτικός αδερφός για τον παλιό μας μαθητή, Τσάρλι.
Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Max σε αυτή την άσχημη στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.
Το προσωπικό του σχολείου μας είναι διαθέσιμο να μιλήσει και να βοηθήσει όλους τους μαθητές μας που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”.

Λίγο αργότερα, το σχολείο προέβη και σε ακόμα μία ανακοίνωση για τον δεύτερο μαθητή που έχασε την ζωή του στην Ίο, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του, Μax, ο ίδιος κατέρρευσε.

“Αναπαύσου εν ειρήνη. Μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Andrew O’Donnell, μαθητής της τάξης μας, που αποφοίτησε το 2023. Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός, ειλικρινής και σπουδαίος αδερφός για τον Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν.
Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Andrew σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή”.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου των 18χρονων στην Ίο, συμμαθητές και φίλοι των παιδιών άφησαν ένα λουλούδι στην μνήμη των δύο αγοριών.

Και η ομάδα ράγκμπι που συμμετείχε ο ένας 18χρονος Ιρλανδός προέβη σε ανακοίνωση για τα δυο νεαρά παιδιά που με τον θάνατο τους σκόρπισαν παντού τη θλιψη.
“Με βαθιά λύπη μάθαμε τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Andrew O’Donnell και του Max Wall το Σαββατοκύριακο. Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Bebhinn, την Gavin και τον Rory αυτή τη στιγμή. Τόσο ο Andrew όσο και ο Rory είναι πρώην παίκτες του μίνι ράγκμπι και οι γονείς τους Bebhinn και Gavin ασχολήθηκαν πολύ με το άθλημα για αρκετά χρόνια. Ελπίζουμε να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσουν την απίστευτη θλίψη που έχουν αυτή τη στιγμή.
Επίσης, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του Max Wall, ο οποίος επίσης πέθανε στην εκδρομή αποφοίτησης που συμμετείχαν και τα δύο αγόρια. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι τόσο με τις οικογένειες, τους φίλους και όσο και με τους συμμαθητές των παιδιών στο Κολέγιο St. Michael καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την τραγωδία. Δύο νέες ζωές χάθηκαν πολύ νωρίς.
Αναπαυθείτε εν ειρήνη Andrew και Max”.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση