Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό φοιτητή τον Μάρτιο του ‘21

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 23:45 Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό φοιτητή τον Μάρτιο του ‘21

Ο βίαιος ξυλοδαρμός ενός πολίτη, με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα που είχαν τεθεί εν μέσω πανδημίας, στάθηκε αφορμή για κινητοποιήσεις στη περιοχή.

Ομόφωνα ενόχους έκρινε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον άγριο ξυλοδαρμό του πολίτη στις 7 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το Reader, το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τους καταδίκασε, τον πρώτο αστυνομικό σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τον δεύτερο σε ένα χρόνο με αναστολή.

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο αστυνομικό Γ.Τ. το δικαστήριο τον αθώωσε ομόφωνα καθώς έκρινε πως δεν προκύπτει ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας μαζί με τους δύο συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται πως ο ξυλοδαρμός του Αλέξανδρου, με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα εν μέσω πανδημίας, στάθηκε αφορμή για τις κινητοποιήσεις στη Νέα Σμύρνη, με τη μεγάλη πορεία να καταλήγει σε δεκάδες προσαγωγές, αλόγιστη χρήση βίας από την αστυνομία, συλλήψεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση