Δημήτρης Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 21:22 Δημήτρης Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί

Επίθεση στην κυβέρνησης έκανε από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, είναι μπροστά μας», προειδοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτά που λέει η κυβέρνηση για καλύτερους μισθούς ακούγονται σαν έκθεση ιδεών, ενώ ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων και με την ίδια πυξίδα συνεχίζει να κινείται και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα».

«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί», ήταν τα λόγια του. 

Ανέφερε ακόμα ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα πλεονάσματα».

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε πορεία επιβράδυνσης, τα μαντάτα δεν είναι καλά η γερμανική οικονομία δεν πάει καλά και η ευρωζώνη σημειώνει συρρίκνωση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Για να διασφαλιστούν τα ετήσια πλεονάσματα που απαιτεί η Κομισιόν, θα κλιμακωθεί η επίθεση στους αυταπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες και το κόψιμο των επιδοτήσεων των δαπανών κοινωνικής πολιτικής» εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας. 

Σχετικά με τον τομέα της Υγείας χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με το στρατό και την Πυροσβεστική, για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας. Δεν δίστασε να αποκαλέσει «φασιστικό μόρφωμα» τους Σπαρτιάτες και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση