Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 14:06 Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στο δρόμο

Στον 76χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου) ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων.

Με σύνθημα «να μην γίνει η Κέρκυρα Σαντορίνη», οι διοργανωτές ζήτησαν δικαίωση για το άλογο που άφησε χτες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας: «Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11.00 με 19.00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση