Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες που θα πάρουμε στα χέρια μας από τον Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 11:35 Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες που θα πάρουμε στα χέρια μας από τον Σεπτέμβριο

Τα στοιχεία που θα αναγράφονται πάνω τους.

Νέες ταυτόητες για τους Έλληνες από τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα προμήθειας των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων τη Δευτέρα μετά τη ΔΕΘ (18 Σεπτεμβρίου), σημείωσε σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας ή και διπλώματος οδήγησης και πάνω τους θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

  • Όνομα
  • Επίθετο
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Ημερομηνία έκδοσης
  • Ημερομηνία λήξης (θα έχουν 10ετή ισχύ)

Θα υπάρχουν επίσης και δύο αριθμοί: Ο αριθμός ταυτότητας και ο ΑΜΚΑ μας, με τον οποίο θα μπορούμε σταδιακά να κάνουμε όλες τις διαδικασίες μας με το δημόσιο. Τα στοιχεία αυτά θα υπάρχουν τόσο στα ελληνικά όσο και στα λατινικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το κόστος τους θα είναι 10 ευρώ.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε στις σημερινές του δηλώσεις ότι στόχος είναι να παρουσιαστούν στο περίπτερο της ΕΛΑΣ στη ΔΕΘ, και από τη Δευτέρα μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι διαθέσιμη σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα. «Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια των μηχανημάτων και της αναγκαίας κάρτας, καθώς και η νομοθετική διαδικασία, επιλύσαμε κάποια θέματα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής» διευκρίνισε.

Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ, η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήματα, μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων, θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια, και θα αποστέλλεται στα ΑΤ. «Στόχος είναι να ενοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια τη διαδικασία ταυτότητας και διαβατηρίου με διάρκεια ισχύος δέκα χρόνια και για τα δύο, με μια αίτηση και ένα παράβολο 10 ευρώ για το γενικό πληθυσμό και 5 ευρώ για τους πολύτεκνους.

«Οι ταυτότητες δεν έχουν συστήματα γεωεντοπισμού, έχουν το ίδιο σύστημα που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχετε στο πορτοφόλι σας, έχει ένα τσιπ που χρησιμοποιείται σε ειδικά μηχανήματα για την ταυτοποίηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση