Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες κλοπής καλωδίων χαλκού από φωτοβολταϊκά πάρκα - Προκάλεσαν ζημιές €30.000

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 11:40 Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες κλοπής καλωδίων χαλκού από φωτοβολταϊκά πάρκα - Προκάλεσαν ζημιές €30.000

Οι δράστες τον περασμένο Μάρτιο εισήλθαν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων στη Χαλκηδόνα και προέβησαν σε φθορές διαφόρων συστημάτων των εγκαταστάσεων και σε αφαίρεση καλωδίων χαλκού

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση κλοπής καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις άνδρες ηλικίας 26, 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι δράστες τον περασμένο Μάρτιο εισήλθαν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων τριών εταιρειών και προέβησαν σε φθορές διαφόρων συστημάτων των εγκαταστάσεων και σε αφαίρεση ποσότητας καλωδίων χαλκού.

Το συνολικό κόστος της ζημίας που υπέστησαν οι ιδιοκτήτριες εταιρίες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου. Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση