Τέμπη: Επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών για την υπόθεση του δυστυχήματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 18:55 Τέμπη: Επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών για την υπόθεση του δυστυχήματος

Με επείγουσα ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης «λύνονται» τα χέρια των ειδικών εφετών ανακριτών που διενεργούν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τα 57 θύματα προκειμένου να προχωρήσουν σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, την επείγουσα ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προστίθεται στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα μια παράγραφος, με την οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών.

Κι αυτό καθώς με τη τη διάταξη του άρθρου 6 του 5002/2022 ορίστηκε πως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι επιτρεπτή για τη διακρίβωση συγκεκριμένων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, τα κακουργήματα περί προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, το κακούργημα του άρθρου 235 Π.Κ. περί δωροληψίας υπαλλήλου, καθώς και τα πλημμελήματα των άρθρων 339 Π.Κ. περί γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους και 370ΣΤ Π.Κ. περί λογισμικών και συσκευών παρακολούθησης.

Πλέον, ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση