Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας» το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 11:49 Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας» το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο πάρκο Ελευθερίας

Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ–ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 49ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στην δήλωση της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στην επέτειο αλλά και στην επικαιρότητα, τονίζοντας πως, «τη σημερινή ημέρα δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε γιατί, όπως συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτές τις ημέρες ζούμε με ένταση τις πυρκαγιές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αμείλικτη πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει πια χρόνος. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, του φυσικού κεφαλαίου, οι ανθρώπινες ζωές που μπαίνουν σε κίνδυνο, η απώλεια περιουσιών, τα ζωάκια που χάνονται, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται, ότι η σημερινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 49η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ματαιώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στην χώρα.

Στην σημερινή εκδήλωση για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 Ευάγγελος Γκιουγκής. Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Μουστακλή.

ptd-stefani3

ptd-stefani4

ptd-stefani2

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας
 

 

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και συγκίνησης. Ημέρα τιμής για όλους αυτούς, όπως ο Σπύρος Μουστακλής και τόσους άλλους επώνυμους και ανώνυμους, που την ιστορία τους αφηγούνται οι εικόνες στο μικρό μουσείο του χώρου αυτού. Αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία και έβαλαν τα θεμέλια για τη μεταπολίτευση.

Η επέτειος αυτή, όμως, έχει και την οδυνηρή της πλευρά, μια πλευρά πένθιμη. Η πληγή της Κύπρου παραμένει ανοιχτή και πονάει τον ελληνισμό.
 

 

Τη σημερινή ημέρα δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε γιατί, όπως συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτές τις ημέρες ζούμε με ένταση τις πυρκαγιές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αμείλικτη πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει πια χρόνος. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, του φυσικού κεφαλαίου, οι ανθρώπινες ζωές που μπαίνουν σε κίνδυνο, η απώλεια περιουσιών, τα ζωάκια που χάνονται, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν.

Πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συγκινητικών κατοίκων της Ρόδου, την αλληλεγγύη που επέδειξαν ως τοπική κοινωνία μπροστά στο κακό που τους βρήκε και τη συμπαράστασή τους στους συνανθρώπους τους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Πρέπει επίσης οι πολιτικές δυνάμεις, ενωμένες, να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο την κρίση που μας απειλεί. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και είναι υποχρέωσή μας στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται».


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση