Κορωνοϊός: Τέλος στις μάσκες και στα rapid test σε νοσοκομεία και δομές Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 14:46 Κορωνοϊός: Τέλος στις μάσκες και στα rapid test σε νοσοκομεία και δομές Υγείας

Τέλος μπαίνει στην υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία, καθώς και στην υποχρεωτική διενέργεια rapid test από τους εργαζόμενους, που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού. 

Πλέον, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό προβλέπεται μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Επίσης, η υποχρεωτική διενέργεια rapid τεστ εξακολουθεί να ισχύει πλέον μόνο για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη/Iatropedia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση