Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Βάτι της Ρόδου, εκκενώνεται το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα - Μαίνεται το μέτωπο στην Κάρυστο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 12:10 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Βάτι της Ρόδου, εκκενώνεται το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα - Μαίνεται το μέτωπο στην Κάρυστο

Ακατάπαυστες είναι οι μάχες με τη φωτιά σε αρκετές περιοχές τις χώρες, καθώς οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στο Αίγιο. Μάλιστα, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (25.07.23) δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα. 

Ειδικότερα, η φωτιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα και στάλθηκε μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αραχάβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το απόγευμα της Δευτέρας φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και υπήρξε σχετική ύφεση, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η φωτιά φούντωσε και πάλι. Το μέτωπο θέριεψε και έχει ήδη φτάσει στη θέση Ανάπαυση, ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό Λούτσες.

Την ίδια ώρα, στη Ρόδο, που η φωτιά καίει για 8η συνεχόμενη μέρα, υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Βάτι, εκεί που είναι το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς, καθώς ο αέρας έχει αλλάξει, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.

Στοίχημα τώρα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει το ποτάμι που υπάρχει στην περιοχή. Κι αυτό γιατί εάν το περάσει, τότε οι φλόγες θα βρεθούν σε πυκνή βλάστηση και θα φτάσουν στο Γεννάδι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο, συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Μέχρι τότε οι αρχές είχαν κάνει μερική εκκένωση του οικισμού, ενώ στην συνέχεια θα έπρεπε να τον εγκαταλείψουν όλοι οι κάτοικοι. Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα σε μία χαράδρα για να μην περάσει προς την Κάρυστο.

Mε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που καίει το νησί.

Τα μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς την Κάρυστο ήταν ο εφιάλτης από χθες το απόγευμα, καθώς «ξεφύτρωναν» από παντού μιας και η ένταση των ανέμων παρέμενε ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Μάλιστα το μέτωπο προς τον Πλατανιστό που προέκυψε από αναζωπύρωση πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι.

Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού τα ξημερώματα

Στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί κινδυνεύουν από τη φωτιά και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση