Παρατείνεται η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις ως τις 31 Αυγούστου - Κατατίθεται τροπολογία εντός της ημέρας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 17:41 Παρατείνεται η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις ως τις 31 Αυγούστου - Κατατίθεται τροπολογία εντός της ημέρας

Τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, Τρίτη (25.07.23).

Ειδικότερα, η σχετική διάταξη για την παράταση της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Bουλή, χωρίς να μεταβάλλεται το χρονοδιάγραμμα καταβολής των φόρων.

Παρόλα αυτά, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία, θα πρέπει να πληρώσουν διπλή τη δόση του Αυγούστου, συμπεριλαμβάνοντας επί της ουσίας και την τρέχουσα του Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια, διατηρούνται οι μηνιαίες καταβολές που φέρνουν την εξόφληση του φόρου εισοδήματος έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως συνέβη και πέρυσι, η παροχή έκπτωσης 3% για εφάπαξ εξόφληση διατηρείται μόνο για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους και θα πληρώσουν το φόρο έως το τέλος Ιουλίου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση