Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 19:24 Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας-συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις», που ψηφίζεται απόψε (26.07.2023).

“Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα στη διάθεση του”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ηρώων.

“Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το πένθος, την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις πυρκαγιές. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και στον ηρωισμό του σμηναγού Μουλά και του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές. Υπηρετώντας το καθήκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς. Από εκεί όπου μας καλούν τώρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια αλλά και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε. Με ενότητα, ωριμότητα, υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις από όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνομωσίας και πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα”, είπε στην έναρξη της ομιλίας του.

“Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στην διάθεσή του. Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες”, σημείωσε.

“Γι’ αυτό και ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική τους συμπεριφορά”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε “αποδεικνύουμε ότι μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους”. 

“Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας”, είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια. “Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν”, είπε, υπογραμμίζοντας και τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος “Σπίτι μου”. 

“Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν”, τόνισε στη συνέχεια. 

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση