Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα σε όλα τα μέτωπα – Προσήχθη 65χρονος για εμπρησμό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 19:33 Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα σε όλα τα μέτωπα – Προσήχθη 65χρονος για εμπρησμό

Η φωτιά στην Ηλεία συνεχίζει να καίει, ωστόσο όλα τα μέτωπα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την φωτιά στην Ηλεία τόσο το μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και αυτό της Παλαιοβαρβάσαινα δείχνουν μεγάλη βελτίωση. 

Οπως ανέφερε το ilialive υπήρξε απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ύποπτος που πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε διάφορα σημεία γύρω από την Αρχ. Ολυμπία και τον Πύργο…

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από αέρος, με αεροσκάφος Έρικσον, δύο Καναντέρ αλλά και τρία μικρότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα χωριά, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα αν και η φωτιά έφτασε στα 800 μέτρα από τα σπίτια. Στην Αρχαία Ολυμπία η φωτιά έκαψε αγροτοδασική έκταση

Να επισημάνουμε ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια στην Παλαοβαρβάσαινα.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση