Εξαντλημένοι γύπες «προσγειώνονται» στην Κρήτη: Κάτοικοι και τουρίστες προσπαθούν να τους σώσουν (BINTEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 10:44 Εξαντλημένοι γύπες «προσγειώνονται» στην Κρήτη: Κάτοικοι και τουρίστες προσπαθούν να τους σώσουν (BINTEO)

Τα περιστατικά με τα ταλαιπωρημένα και εξαντλημένα άγρια πτηνά που εντοπίζονται στην Κρήτη είναι αρκετά.

Παραλίγο να πνιγεί ένας γύπας ο οποίος αδύναμος και εξαντλημένος έπεσε σε θάλασσα της Κρήτης χωρίς να έχει τη δύναμη να πετάξει. Ευτυχώς ένας λουόμενος κολυμπώντας έφτασε στο άγριο πουλί και το έσωσε από άγριο πνιγμό.

Ο ταλαιπωρημένος γύπας ήταν αδύνατον να ακινητοποιηθεί καθώς ήταν αδύναμος και φοβισμένος και για κακή τύχη των εθελοντών που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, έπεσε στη θάλασσα. Τότε ένας παρευρισκόμενο μετέβη στο σημείο και χωρίς δεύτερη σκέψη έσωσε το όρνιο, προτού αυτό πνιγεί Τώρα, ο «Μαθιός», όπως ονομάστηκε ο τυχερός γύπας, είναι σε ασφαλές σημείο!

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό. Πριν λίγες ημέρες ένας χρήστης του TikTok συνάντησε έναν γύπα στην άκρη του δρόμου και φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει στις ακραίες καιρικές συνθήκες που δοκίμαζαν τη χώρα μας. Ο ψύχραιμος άνδρας πλησίασε το άγριο πτηνό, έβγαλε το μπουκάλι του και το έβρεξε για να μπορέσει να το ανακουφίσει λίγο από τον καύσωνα.

«Κατεβαίνοντας τον δρόμο προς τις 3 εκκλησίες και με προορισμό την παραλία του Βοϊδομάτη, μας περίμενε αυτό...Ένας γυπαετός “χτυπημένος" από τις ακραίες ζέστες της νότιας Κρήτης Σχεδόν ακίνητος σε μια μικρή σκιά με σκυμμένο το κεφάλι να υποφέρει. Πρώτη φορά συναντώ τέτοιο ζώο και πραγματικά δεν είχα ιδέα αν ήταν επικίνδυνο ή όχι να πλησιάσουμε, αλλά όπως φαίνεται απλά περίμενε την βοήθεια κάποιου» ήταν η ανάρτηση του.

@katalakos Κατεβαίνοντας τον δρόμο προς τις 3 εκκλησίες και με προορισμό την παραλία του Βοϊδομάτη, μας περίμενε αυτό... Ένας γυπαετός “χτυπημένος" από τις ακραίες ζέστες της νότιας Κρήτης Σχεδόν ακίνητος σε μια μικρή σκιά με σκυμμένο το κεφάλι να υποφέρει. Πρώτη φορά συναντώ τέτοιο ζώο και πραγματικά δεν είχα ιδέα αν ήταν επικίνδυνο ή όχι να πλησιάσουμε, αλλά όπως φαίνεται απλά περίμενε την βοήθεια κάποιου. #crete #southcrete ♬ Rizitiko - Kosme hrise - Antonis Martsakis

Στις 21 Ιουλίου ένας εντυπωσιακός γυπαετός βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση, έτοιμος να πεθάνει, μη μπορώντας να αντέξει τη ζέστη. Τον γυπαετό βρήκαν περαστικοί οδηγοί οι οποίοι σταμάτησαν και του έδωσαν λίγο νερό. Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη διάσωση του στον ΒΟΑΚ, και ένας ακόμα χρειάστηκε τη βοήθεια των ανθρώπων, οι οποίοι την προσέφεραν απλόχερα. Αυτή τη φορά λουόμενοι βρήκαν έναν γύπα, στην περιοχή Τρεις Εκκλησιές. Δεν μπορούσε να πετάξει, ήταν εξαντλημένος από την πείνα και τη δίψα. Ο κόσμος το φρόντισε και το άφησε να πετάξει και πάλι.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση