Μεσαρά: Κάμερες "έπιασαν" τη στιγμή που οδηγός πυροβολεί τον 29χρονο εν κινήσει - Αναζητείται 22χρονος ως ο δράστης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 20:00 Μεσαρά: Κάμερες "έπιασαν" τη στιγμή που οδηγός πυροβολεί τον 29χρονο εν κινήσει - Αναζητείται 22χρονος ως ο δράστης

Αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο από το οποίο προήλθε ο πυροβολισμός - Ως δράστης αναζητείται ένας 22χρονος κάτοικος Μοιρών

Λύθηκε όπως φαίνεται το μυστήριο του βαρύτατου τραυματισμού του 29χρονου από σφαίρα στο κεφάλι στις Μοίρες Ηρακλείου. Ο νεαρός αρχικά είχε θεωρηθεί θύμα τροχαίου. Ωστόσο, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί από σφαίρα πιστολιού μικρού διαμετρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας αναζητείται ένας 22χρονος κάτοικος Μοιρών, με καταγωγή από ορεινό χωριό του Δήμου Φαιστού, με το αυτόφωρο να λήγει περίπου τα μεσάνυχτα απόψε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κομβικό ρόλο στις έρευνες των αστυνομικών έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην αιματηρή κατάληξη. Από εκεί οδηγήθηκαν στο ύποπτο ΙΧ και έγινε μια προσαγωγή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι.

 

Φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ειδικά ο 21χρονος, στον πατέρα του οποίου ανήκει το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την αναχώρησή τους από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος, που μετέφερε τον φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του τελευταίου, όπου και τον άφησε, προκειμένου να συνέλθει.

Όπως επισημαίνει το cretalive.gr, από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 21χρονος, ο οποίος και είναι αυτός που προσήχθη - και για τον οποίο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση - έμεινε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ο φίλος του αναχώρησε με το ίδιο όχημα.

Από άλλο όχημα πυροβολήθηκε ο οδηγός που βρέθηκε με σφαίρα το κεφάλι μέσα σε Ι.Χ.

Yπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στην ΕΡΤ, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το αυτοκίνητο του θύματος να ακολουθείται από ένα δεύτερο, λίγο έξω από τις Μοίρες, με κατεύθυνση το Ηράκλειο.

Αξιοποιώντας κάμερες ασφαλείας, αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο από το οποίο προήλθε ο πυροβολισμός και τα ξημερώματα προέβησαν στην προσαγωγή του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Τα δύο αυτοκίνητα κάποια στιγμή σταματούν και οι οδηγοί τους βγαίνουν από αυτά και φαίνονται να διαπληκτίζονται.

Στην συνέχεια το δεύτερο Ι.Χ. πραγματοποιεί αναστροφή, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος το ακολουθεί και το προσπερνά. Κάποια στιγμή ωστόσο το αυτοκίνητο του δράστη επιταχύνει και κινείται παράλληλα με αυτό του θύματος,το οποίο ξαφνικά εκτρέπεται και ακινητοποιείται εκτός δρόμου. Είναι ακριβώς η στιγμή που το θύμα δέχτηκε τον πυροβολισμό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προσήγαγαν από τα ξημερώματα και ανέκριναν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από το οποίο ρίχθηκε ο πυροβολισμός.

Το χρονικό

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση με τον 29χρονο άνδρα που βρέθηκε με μια σφαίρα στην αριστερή κροταφική περιοχή μέσα σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε χαντάκι στη Μεσαρά.

Αν και οι πληροφορίες σύμφωνα με το Neakriti.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη εξελίξεις με προσαγωγή ατόμου η ιστορία μοιάζει αρκετά περίεργη και οι άγνωστες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως δημιουργούν πραγματικά την εικόνα θρίλερ και μυστηρίου.

Στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Αυγούστου ενημερώθηκαν οι αρχές ότι υπήρχε τροχαίο στο δρόμο από Μοίρες προς Τυμπάκι στη διασταύρωση πριν από τη Γαλιά. Το αυτοκίνητο είχε πέσει σε χαντάκι και είχε ντελαπάρει.

Μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας 29χρονος ο οποίος μένει μόνιμα στην Αθήνα όμως είχε έρθει για διακοπές στον τόπο καταγωγής του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας μιλούσε σε κάποιον συγγενή πριν κληθούν οι αστυνομικές αρχές για το τροχαίο. Όμως οι συγγενείς τον πήραν ξανά και δεν απαντούσαν και τότε βγήκαν και τον έψαξαν. Όταν τον έψαξαν τον βρήκαν μέσα στο Ι.Χ που είχε πέσει στο χαντάκι.

Τον μεταφέρανε στη Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο Βενιζέλειο. Στο Βενιζέλειο έγιναν εξετάσεις και αξονική τομογραφία και τότε παρατηρήθηκε ότι στην αριστερή πλευρά του μετώπου με ελαφριά κλίση προς τον κρόταφο φέρει μια σφαίρα. Η θέση της σφαίρας που είναι μικρού διαμετρήματος δείχνει και την κατεύθυνση από την οποία προήλθε και μοιάζει να μην ήταν από ψηλά. Αίματα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο μεταξύ συνοδηγού και οδηγού αλλά και στην αριστερή πλευρά της καμπίνας που είναι η θέση του οδηγού. Όμως όπλο δε βρέθηκε.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοτραυματισμό του 29χρονου με όπλο λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας. Εν συνεχεία υπήρξε η πληροφορία που ανέτρεπε τα πάντα για το τροχαίο και πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν προς την κατεύθυνση να προήλθε η σφαίρα από τρίτο πρόσωπο. Αν και το ενδεχόμενο να αυτοπυροβολήθηκε, να προκλήθηκε το τροχαίο και ενδεχομένως κάποιος συγγενής που τον εντόπισε να αφαίρεσε το όπλο βρέθηκε και αυτό στο κάδρο των ερευνών. Όπως επίσης και η ρίψη άσκοπου πυροβολισμού.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του 29χρονου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας βρίσκεται στη ΜΕΘ, έγινε προσπάθεια αφαίρεσης της σφαίρας, η υγεία του δε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο όμως κρίνεται σοβαρή.

 

πηγή: Thetoc.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση