Αποκαλυπτικά βίντεο: Η διαδρομή των χούλιγκαν από τον Περισσό στο γήπεδο της ΑΕΚ - Μόλις 10 αστυνομικοί ακολουθούσαν από μακριά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 21:43 Αποκαλυπτικά βίντεο: Η διαδρομή των χούλιγκαν από τον Περισσό στο γήπεδο της ΑΕΚ - Μόλις 10 αστυνομικοί ακολουθούσαν από μακριά

Μαυροντυμένοι, κουβαλώντας καδρόνια και άλλα όπλα, σαν τάγμα εφόδου, Κροάτες και Έλληνες καθοδηγητές περπάτησαν σιωπηλά μέσα από στενά και σκοτεινά πάρκα - Τους ακολουθούσαν αστυνομικοί

Νέα βίντεο ντοκουμέντα έρχονται στο φως από το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν του ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Στα ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης και η πορεία των χούλιγκαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

 

Μαυροντυμένοι και με καδρόνια στα χέρια διέσχισαν όλη τη διαδρομή (περίπου μισή ώρα με τα πόδια) από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού μέχρι το γήπεδο ανενόχλητοι, περιμένοντας το σύνθημα για να επιτεθούν. Στο βίντεο που εξασφάλισε το Star, καταγράφεται καρέ καρέ η πορεία των χούλιγκαν, ελάχιστα λεπτά πριν την αιματηρή επίθεση.

Θεωρείται σίγουρο ότι οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν καθοδήγηση από Έλληνες, οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τους οδήγησαν μέσα από στενά και σκοτεινά πάρκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακολούθησαν άλλη διαδρομή από την ενδεδειγμένη, για να μη δώσουν στόχο σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους.

 

Αποκαλυπτικά βίντεο: Η διαδρομή των χούλιγκαν από τον Περισσό στο γήπεδο της ΑΕΚ - Μόλις 10 αστυνομικοί ακολουθούσαν από μακριά [Βίντεο]

 

Όπως φαίνεται, πάνω από 100 άνδρες, σαν εκπαιδευμένο τάγμα εφόδου, προχωρούν για να σκορπίσουν τον θάνατο. Είναι όλοι μαυροντυμένοι. Δύο από αυτούς φορούν κράνος, κάποιοι έχουν ανεβασμένη την κουκούλα της μπλούζας τους ή φορούν τζόκεϊ, έχοντας καλύψει το μισό τους πρόσωπο με χειρουργική μάσκα.

Πολλοί, όμως, έχουν εντελώς ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και περπατούν χωρίς θόρυβο για να μη γίνουν αντιληπτοί, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης και να σκοτώσουν.

Ένα λεπτό αργότερα η κάμερα κατέγραψε στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το τάγμα εφόδου. Όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν τη δολοφονία του Μιχάλη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Κροάτες περίμεναν σήμα για να επιτεθούν
ΚΡΟΑΤΕΣ

Σε άλλο βίντεο που παρουσίασε το Star, φαίνονται οι μαυροντυμένοι άνδρες συγκεντρωμένοι σε οικόπεδο κοντά στο σημείο της συμπλοκής.

Λίγο πριν φτάσουν, δίνεται σήμα να σταματήσουν σε ένα πάρκο, δίπλα από το γήπεδι της ΑΕΚ. Παραμονεύουν σιωπηλοί, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, περιμένοντας το σύνθημα για να επιτεθούν. Τρία λεπτά παρέμειναν σε αυτό το σημείο πριν δοθεί το σήμα για επίθεση.

Μάλιστα, στα πλάνα φαίνονται να περπατούν μπροστά από περίπτερο της περιοχής, χωρίς να σταματούν ή να προκαλούν ζημιές. Ο στόχος τους ήταν να φτάσουν ήσυχα και μεθοδευμένα στο πάρκο πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εντύπωση προκαλεί πως περνούν ανενόχλητοι, κρατώντας στα χέρια καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα ακόμα και αλυσίδες, χωρίς τελικά κανένας να τους αποτρέψει.

ΣΚΑΪ: Τους παρακολουθούσαν από μακριά μόλις 10 αστυνομικοί

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής των χούλιγκαν από τον Περισσό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε διακριτικά, όπως ακριβώς έκανε και στο ταξίδι των Κροατών...

Μετά την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον σταθμάρχη του ΗΣΑΠ, μόλις 10 αστυνομικοί, από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, ακολουθούσαν την πορεία των χούλιγκαν από μακριά. Μάλιστα, ενημέρωσαν το Κέντρο για να πάρουν εντολές, όμως κανείς αξιωματικός δεν πήρε την ευθύνη ή την πρωτοβουλία να διατάξει το προφανές: να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να σταματήσουν τη δολοφονική πορεία...

Όπως χαρακτηριστικά μετέφερε στέλεχος της ΕΛΑΣ στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σπυρόπουλο, "με ένα δακρυγόνο δεν θα είχε συμβεί τίποτα...".

πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση