Νέα Φιλαδέλφεια: Από την Παρασκευή οι απολογίες των 105

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 09:49 Νέα Φιλαδέλφεια: Από την Παρασκευή οι απολογίες των 105 (φωτο intime)

Από την Παρασκευή και για μέρες θα απολογούνται – κατά ομάδες – οι 105 συλληφθέντες για το περιστατικό σκληρής οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με νεκρό τον 29χρονο Μιχάλη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και επτά πλημμελήματα.

Οι απολογίες, κατά την επίσημη ενημέρωση, θα αρχίσουν από τις 12:00 της Παρασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Έρευνα για την ταυτοποίηση του δολοφόνου

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που κατάφερε την μοιραία μαχαιριά τον 29χρονο Μιχάλη, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο, Παρασκευή.

Γίνεται λόγος για ενδελεχή έρευνα στο σημείο του εγκλήματος και συλλογή στοιχείων, ωστόσο ερωτήματα γεννούνται από το ότι η περιοχή δεν είχε αποκλειστεί μετά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό πως έχουν συλλεχθεί αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, όπως κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, αλλά και φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα.

Μέσω αυτών η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό. Ήδη χθες δόθηκε εντολή για λήψη DNA και από τους 105 συλληφθέντες.

 

 

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι παραλήψεις των αρχών

Πλήθος, παράλληλα, είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν για το πώς λειτούργησε η αστυνομία, απέναντι στην «επέλαση» των σκληρών χούλιγκαν Bad Blue Boys στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η αστυνομία γνώριζε, από πριν, για την είσοδό τους στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας γινόταν ειδική αναφορά στο αδίστακτο προφίλ τους.

Υπήρξε ενημέρωση και για τον τρόπο δράσης τους, τους πιθανούς στόχους της στην Ελλάδα αλλά και πού θα έμεναν στην Αθήνα.

Ο αγώνας ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε, άλλωστε, χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας και η UEFA είχε απαγορεύσει την μετακίνηση οπαδών. Παρά τούτο, οι χούλιγκαν έφτασαν μέχρι το γήπεδο της ελληνικής ομάδας και εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση.

Πληροφορίες υπήρξαν και από την ΑΕΚ, αλλά και τη ΣΤΑΣΥ, που είχε εντοπίσει τους Κροάτες – και τους Έλληνες συνεργούς τους – σε σταθμό του ΗΣΑΠ να κραδαίνουν διάφορα αντικείμενα.

 

 

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας είχε πληροφορίες και από τις κροατικές αρχές ότι:

  • Αναμένονται περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί
  • Θα μετακινηθούν με βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας (σε με προσπάθεια να μην τραβήξουν την προσοχή των αρχών)

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με ανακοίνωσή, της είχε επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική ομάδα, για τη στάση, αλλά και την ελληνική αστυνομία, επισημαίνοντας πως το θέμα ασφαλείας είναι δική τους ευθύνη.

Πηγές: Mega, ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση