Ξεκινούν έφοδοι Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών – Κρύβουν τις λέσχες ακόμα και σε «πολιτικά γραφεία»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 23:07 Ξεκινούν έφοδοι Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών – Κρύβουν τις λέσχες ακόμα και σε «πολιτικά γραφεία»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ σ' αυτήν την προσπάθεια

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για την οπαδική βία, μετά την επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται επιχειρήσεις κλεισίματος συνδέσμων οπαδών που λειτουργούν «ως κονκλάβια αποφάσεων για ενέργειες βίας και γιάφκες αποθήκευσης οπλισμού». Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι έχει εξακριβωθεί ότι συμμετέχουν σε «ραντεβού» ξύλου, αιφνιδιαστικές επιθέσεις, περιπολίες εντοπισμού αντιπάλων. «Αυτά θα σταματήσουν» ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ένα πρόβλημα στη διαδικασία του κλεισίματος των εν λόγω συνδέσμων, φέρεται να είναι η κάλυψη που βρίσκουν πίσω από διαφορετικούς μανδύες. Αντί δηλαδή να εμφανίζονται ως λέσχες οπαδών, έχουν τη μορφή πολιτιστικών συλλόγων, ενώ -σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- σύνδεσμος οπαδών μεγάλης ποδοσφαρικής ομάδας είναι και… πολιτικά γραφεία κόμματος. Για όλα αυτά θα χρειαστούν τροποποιήσεις του νέου αθλητικού νόμου ώστε να υπόκεινται σε ελέγχους. 

πηγή: newsbeast.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση