Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Τρία μηνύματα από το 112 μέσα σε μιάμιση ώρα – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 12:19 Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Τρία μηνύματα από το 112 μέσα σε μιάμιση ώρα – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που καίει στον Ασπρόπυργο, κοντά σε βιομηχανική περιοχή. Οι φλόγες κυκλώνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ολόκληρους οικισμούς , τη στιγμή που πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις μιάμιση ώρα εστάλησαν 3 μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Τα δύο αφορούν εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο προειδοποίηση για τους πυκνούς καπνούς, καλώντας τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς είναι η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι άκρως αποπνικτική. 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης (22.08.23) εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Λάκκα Κατσαρή προς Ασπρόπυργο και στη συνέχεια για εκκένωση των οικισμών Ποντίων και Βέρας προς Ελευσίνα λόγω της μεγάλης φωτιάς. 

Σημειώνεται ότι η φωτιά στον Ασπρόπυργο καίει σε τρεις διαφορετικές εστίες, Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

«Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το πρώτο μήνυμα του 112.  «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων, Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», σύμφωνα με το δεύτερο μήνυμα.

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη και τρίτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 27 οχήματα, 72 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων.

Σημειώνεται πως λόγω της φωτιάς έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λ.ΝΑΤΟ από κόμβο Θριασίου έως της Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λ.ΝΑΤΟο προς το βουνό, ενώ άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής Οδού. 

Την ίδια ώρα, έχει διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. 

Τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια- Νέα Πέραμος.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση