Έβρος: Συγκινεί μελισσοκόμος που έχασε τις μέλισσές του στη φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 21:21 Έβρος: Συγκινεί μελισσοκόμος που έχασε τις μέλισσές του στη φωτιά

Ένας μελισσοκόμος από την Κίρκη Έβρου, αποχαιρετά τις μέλισσές του που χάθηκαν στη φωτιά, με ένα βίντεο στο Facebook. Έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα.

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστια μάχη για να σβήσουν τις φλόγες.

Η απώλεια σε ζωικό κεφάλαιο και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και η καταστροφή ποιμνιοστασίων, υποδομών, αποθηκών και γεωργικών μηχανημάτων λόγω της πυρκαγιάς στον Έβρο, είναι πολύ μεγάλη

Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη (με ευθύνη και στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) Δημήτρης Πανταζής, στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απανθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

Ένας μελισσοκόμος από την Κίρκη Έβρου, ο Γιώργος Καραφυλλίδης, αποχαιρετά τις μέλισσές του που χάθηκαν στη φωτιά, με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Όπως γράφει:

"Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκιά ο ποιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου".

Το βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook:

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση