Υπερπανσέληνος Αυγούστου - Απόψε το σπάνιο «μπλε φεγγάρι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 09:33 Υπερπανσέληνος Αυγούστου - Απόψε το σπάνιο «μπλε φεγγάρι»

Πότε «πέφτει» η επόμενη υπερπανσέληνος του 2023.

Σήμερα θα ανατείλει στον ουρανό η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του 2023.

Πρόκειται για τη γνωστή «μπλε υπερπανσέληνο», ωστόσο το φεγγάρι αναμένεται να έχει πορτοκαλί χρώμα. Η δεύτερη υπερπανσέληνος θα είναι ορατή στις 30 Αυγούστου στις 21:36 ώρα Ελλάδας. Να σημειωθεί πως το επόμενο «μπλε φεγγάρι» θα αργήσει τρία χρόνια, καθώς αναμένεται στις 31 Μαΐου 2026.

Η συγκεκριμένη υπερπανσέληνος θα είναι η δεύτερη του Αυγούστου, γεγονός σπάνιο καθώς για τη συμπλήρωση των φάσεων της Σελήνης χρειάζονται 29 μέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα. Η τροχιά του φεγγαριού δεν είναι ένας τέλειος κύκλος, οπότε άλλοτε βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τη Γη και άλλοτε πιο κοντά.

Πότε «πέφτει» η επόμενη υπερπανσέληνος του 2023

Ο όρος «υπερπανσέληνος» συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς της γύρω από τη Γη. Η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου είναι η τρίτη και πλησιέστερη από τις τέσσερις υπερπανσέληνους του 2023. Σε απόσταση 357.344 χιλιομέτρων από τη Γη, θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνος του 2023.

Η επόμενη πανσέληνος, το «Φεγγάρι του Θερισμού» όπως είναι γνωστή, θα ανατείλει στις 29 Σεπτεμβρίου. Εκτός του ότι είναι μία από τις πιο γνωστές πανσελήνους του έτους, είναι και η τελευταία υπερπανσέληνος του 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση