Έβρος: Μαίνεται για 13η ημέρα η φωτιά - Ανατολικά κινείται το πύρινο μέτωπο, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 09:54 Έβρος: Μαίνεται για 13η ημέρα η φωτιά - Ανατολικά κινείται το πύρινο μέτωπο, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Μαίνεται για 13η μέρα η φωτιά στην Δαδιά στον Έβρο, κατακαίγοντας έναν από τους σπανιότερους δρυμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η μάχη των πυροσβεστών, των κατοίκων και των εθελοντών ήταν ολονύχτια καθώς οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τους οικισμούς Σιδηρώ και Γιαννούλη, ενώ εστάλη και μήνυμα εκκένωσης των οικισμών από το 112.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν θωρακιστεί οι οικισμοί Σιδηρώ και Γιαννούλη. Από το πρωί, βάσει της ενημέρωσης, πνέουν δυτικοί άνεμοι με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται ανατολικά προς Σουφλί και Δαδιά. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχει σταλεί από χθες στους κατοίκους των περιοχών μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

«Δεν κινδυνεύουν οι δύο περιοχές αυτή την ώρα, αλλά επειδή η συμπεριφορά και η φορά της πυρκαγιάς είναι προς τα εκεί, δόθηκε μήνυμα ώστε να υπάρξει ετοιμότητα των κατοίκων σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν» τονίζουν πηγές της Πυροσβεστικής.

Τη νύχτα οι άνεμοι άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση, κάτι που έκανε το έργο των επίγειων δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί. Αυτή την ώρα στο μεγάλο μέτωπο επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 122 οχήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ, δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Για σήμερα Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση