Φωτιά στον Έβρο: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά - Στάχτη 930.000 στρέμματα γης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 11:19 Φωτιά στον Έβρο: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά - Στάχτη 930.000 στρέμματα γης

Σε ύφεση βρίσκεται μετά από 17 ημέρες η φωτιά που καίει στον Έβρο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 930.000 στρέμματα έχουν ήδη γίνει στάχτη από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Περίπου 80.000 στρέμματα είναι καλλιέργειες, 300.000 είναι θαμνώδεις εκτάσεις και 500.000 στρέμματα δασική έκταση.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις, ειδικά στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει σε μικρές εστίες. 

Επί τόπου επιχειρούν 740 πυροσβέστες με 124 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, οι ξένες δυνάμεις, που συνέδραμαν όλες αυτές τις ημέρες στο έργο της πυρόσβεσης, σταδιακά αποχωρούν.

Τέλος, βροχοπτώσεις αναμένονται στον Έβρο από το απόγευμα που αναμένεται να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες πυρκαγιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση