Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 20:27 Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης (21.9.2023), 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του μέσα στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος στην πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστή είναι η οδός Πατησίων λόγω της πορείας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30. Το συγκεντρωμένο πλήθος αναμένεται να φτάσει μέχρι το Σύνταγμα.

Πέρασαν 5 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος στην πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας. Για τον θάνατό του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε δύο πολίτες -τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη- και σε 4 από τους συνολικά 8, αστυνομικούς που έσπευσαν να τον συλλάβουν.

Στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στις 22 Μαρτίου 2022, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε ότι φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να κρατάει μαχαίρι, σημειώνοντας ότι λειτούργησε ως νομοταγής πολίτης και ότι οι κλωτσιές που του έριξε ήταν ξώφαλτσες.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, μεσίτης, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε χτύπησε τον Κωστόπουλο, αλλά καθώς κλωτσούσε τα τζάμια «το κεφάλι του ήρθε σε επαφή με το πόδι μου». Ακολούθησαν οι απολογίες των δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που ανέφεραν ότι μέλημα τους ήταν να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν.

Η ετυμηγορία του ποινικού δικαστηρίου, που εκδόθηκε στις 3 Μαΐου 2022, ήταν ενοχή και των δύο κατηγορουμένων με ποινές κάθειρξης 10 χρόνια για κάθε έναν. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους.

Ωστόσο, για τον κοσμηματοπώλη πρότεινε να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το δικαστήριο, γεγονός που οδήγησε τον μεσίτη στη φυλακή.

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας, καθώς και οι δύο δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους

Δείτε φωτογραφίες:

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση