Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε σε άριστη κατάσταση το συνθετικό γκαζόν σας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 16:01 Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε σε άριστη κατάσταση το συνθετικό γκαζόν σας

Αν σκέπτεστε να τοποθετήσετε στο δάπεδο των εξωτερικών χώρων σας συνθετικό γκαζόν, θα απολαύσετε σίγουρα εκτός από την ομορφιά του, τα οφέλη του με πρώτο το ότι δεν έχετε να αγχώνεστε για τη δύσκολη και δαπανηρή συντήρηση που απαιτεί μια αντίστοιχη τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε τις συμβουλές μας ώστε η συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα να γίνει παιχνιδάκι και να χαίρεστε το προϊόν σε άψογη κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε.

  1. Η βασικότερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να προσέξετε ώστε να γίνει σωστά η αρχική του τοποθέτηση. Αυτό θα σας προστατέψει στο μέλλον από τυχόν προβλήματα εμφάνισης ζιζανίων και αγριόχορτων, αλλά και από το να «κακοφορμίσει» ο χλοοτάπητας επειδή π.χ. δεν έγινε σωστή προεργασία στην προετοιμασία του υπεδάφους ή στις ενώσεις μεταξύ κομματιών.
  2. Το πρώτο βήμα συντήρησης είναι να αφαιρείτε τακτικά φύλλα και υπολείμματα χρησιμοποιώντας φυσητήρα, σκληρή βούρτσα ή πλαστική τσουγκράνα. Επιπλέον, για να περιορίσετε τον αριθμό των φύλλων που πέφτουν στο γκαζόν, καλό θα είναι να κρατάτε περιποιημένα και κλαδεμένα τόσο τα δέντρα που ενδεχομένως υπάρχουν στο χώρο όσο και θάμνους ή δέντρα περίφραξης.
  3. Βούρτσισμα. Εάν δεν υπάρχει μεταφορά βρωμιάς ή χώματος από τον αέρα ή άλλο λόγο, το τεχνητό γρασίδι είναι λίγο πολύ αυτοκαθαριζόμενο. Ωστόσο, εάν ο συνθετικός σας χλοοτάπητας χρειάζεται καθάρισμα, συνιστάται η χρήση ελαφρού απορρυπαντικού και σκληρής βούρτσας (ή ακόμα καλύτερα ένα πλυστικό μηχάνημα πίεσης ρυθμισμένο όμως σε μέτρια προς χαμηλή ένταση).
  4. Αφαίρεση λεκέδων από κατοικίδια. Το να έχετε κατοικίδια δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζετε και να ξεπλένετε συνεχώς το τεχνητό γρασίδι σας, ο καθαρισμός από τα απόβλητα κατοικίδιων είναι αρκετά απλός. Για τα μεν στερεά απόβλητα, αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσετε με χαρτί κουζίνας, ενώ τα υγρά θα στραγγίξουν όπως και το νερό της βροχής. Απλά, καλό θα είναι για την εξάλειψη τυχόν δυσοσμίας να κάνετε κι ένα ξέπλυμα τοπικά με νερό και ειδικό απορρυπαντικό κατά των οσμών που θα προμηθευτείτε από το petshop σας.
  5. Αποφεύγουμε κάθε εστία υψηλής θερμότητας αλλά και καυστικές ουσίες. Πέρα από το προφανές, ότι δεν σβήνουμε τσιγάρα πάνω στο συνθετικό γκαζόν, αποφεύγουμε επίσης χρήση βεγγαλικών, καθρέπτες ή και άλλες επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως στο έδαφος αλλά και χρήση ισχυρών καθαριστικών με καυστικούς παράγοντες. Τέλος αν στο χώρο επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε BBQ, φροντίζουμε ο χώρος που θα γίνει η εγκατάσταση της ψησταριάς να έχει πάτωμα από ένα ανθεκτικό ξύλινο deck ή άλλη σκληρή, άκαυστη επιφάνεια (πέτρα, πλακάκι κλπ)

Extra Tip: Καθαρισμός τεχνητού γκαζόν όταν είναι καλυμμένο με χιόνι ή πάγο

Το σημαντικότερο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι όλοι οι συνθετικοί χλοοτάπητες Ecoshadow έχουν κατασκευαστεί ώστε να αντέχουν ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες! Από εκεί και έπειτα, ανάλογα με την ποσότητα χιονιού ή πάγου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι καθαρισμού.

Αφαίρεση πάγου: Η συμβουλή μας για την αφαίρεση του πάγου είναι απλή, μην το κάνετε!! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αφαίρεση του πάγου με το χέρι μπορεί να βλάψει το χλοοτάπητα σας.
Αφήστε τον πάγο να λιώσει, είναι απόλυτα ασφαλές αυτό καθώς το επιπλέον νερό απλώς θα στραγγίξει από τις οπές απορροής που όλοι οι χλοοτάπητες διαθέτουν.

Αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων χιονιού: Και εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη διαδικασία, διαφορετικά ρισκάρετε να καταστρέψετε το γκαζόν σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι για να αφαιρέσετε (πολύ απαλά και προσεκτικά) το μεγαλύτερο μέρος του χιονιού.
Είναι σημαντικό να μην «ξύνετε» το χλοοτάπητατα, καθώς μπορεί να πιάσετε το γρασίδι και να το καταστρέψετε. Αφήστε ένα λεπτό στρώμα χιονιού πάνω από το γρασίδι και βουρτσίστε τα υπολείμματα με μια σκούπα ή βούρτσα.
Τα υπολείμματα χιονιού θα λιώσουν και θα στραγγίξει και σε αυτή την περίπτωση από τις οπές απορροής.
Αφαίρεση μικρού στρώματος χιονιού: Ακολουθούμε όπως και στην παραπάνω περίπτωση την ίδια διαδικασία, αφαιρώντας το επιφανειακό χιόνι χωρίς να ταλαιπωρούμε τη πέλος του γρασιδιού. Στη συνέχεια σκουπίζουμε για να απλώσουμε τα υπολείμματα με μια σκούπα ή βούρτσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση