ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 19:26 ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ και ζητά την προσοχή των ασφαλισμένων σε παραπλανητικά sms, με τα οποία ζητούνται προσωπικά στοιχεία, όπως ο τραπεζικός λογαριασμός.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Εφιστούμε την προσοχή όλων ως προς τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:

-εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φάκελος Ασφάλισης Υγείας.
-το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κοκ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση