Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη: Τι είναι και πώς θα τον επιλέγουμε από τον Δεκέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 10:10 Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη: Τι είναι και πώς θα τον επιλέγουμε από τον Δεκέμβριο

Θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες.

Ο χρόνος για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού του Πολίτη. Με αυτόν θα γίνονται στο εξής όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο. Στόχος του θα είναι η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και η ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Ο Προσωπικός Αριθμός ο οποίος θα μας ακολουθεί στο υπόλοιπο της ζωής μας, θα αποτελεί το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί) και θα βρίσκεται καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες από τον Δεκέμβριο.

Τα τελευταία ψηφία του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εν λόγω πλατφόρμα για την απόκτηση του προσωπικού αριθμού θα τεθεί σε λειτουργία μετά τον Νοέμβριο, ενώ έχει ήδη νομοθετηθεί από το 2020.

«Η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο», δήλωσε χθες στο OPEN ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν οι πολίτες επισκέπτονται για παράδειγμα κάποιον γιατρό, θα δίνουν τον προσωπικό τους αριθμό και εκείνος θα εντοπίζει τον ΑΜΚΑ για να τους γράψει τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό της εξέτασης. Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση