Ο πόλεμος σε Ισραήλ και Γάζα στο ΚΥΣΕΑ: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα, τα μέτρα που εξετάζονται και οι πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 09:49 Ο πόλεμος σε Ισραήλ και Γάζα στο ΚΥΣΕΑ: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα, τα μέτρα που εξετάζονται και οι πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή μας (φωτο intime)

Στα ραντάρ της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ οι δομές όπου φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Παλαιστίνη.

Μια κρίσιμη σύσκεψη την οποία απαιτούν οι περιστάσεις λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη Μέση Ανατολή πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνέρχεται εκτάκτως στις 12 προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της και οι συνέπειες μπορεί να είναι πολλές όχι μόνο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Το σημερινό ΚΥΣΕΑ στο οποίο θα συμμετέχουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης θα περιστραφεί γύρω από πολλούς άξονες και θα εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα για την Ελλάδα. Επίσης, θα παρουσιαστούν σχέδια προκειμένου σε κάθε επίπεδο η χώρα μας να είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει.

Κάθε υπουργός θα αναπτύξει λεπτομερώς τι έχει σχεδιαστεί στον τομέα ευθύνης του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast και λίγες ώρες μετά την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου στο εσωτερικό της χώρας να υπάρχουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να πυροδοτηθούν από τις εξελίξεις σε μια περιοχή όχι και τόσο μακρινή από την Ελλάδα.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα ραντάρ της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ έχουν μπει οι δομές όπου φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Παλαιστίνη.

Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι η χώρα μας μετά τον εκτοπισμό χιλιάδων Παλαιστινίων είναι πολύ πιθανό να δεχθεί πιέσεις και στο Μεταναστευτικό.

Ο έλεγχοι έχουν ενταθεί στις πύλες εισόδου της χώρας και κυρίως στα αεροδρόμια με κάθε πτήση που προσγειώνεται σε ελληνικό έδαφος να ελέγχεται εξονυχιστικά.

Επίσης, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης στόχων ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα όπως και στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές, η ασφάλεια είναι το πρώτιστο για τους πολίτες αυτής της χώρας, ενώ ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με γειτονικές μας χώρες, έτσι ώστε αν χρειαστεί να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για να μην διαταραχθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Και η ασφάλεια των συνόρων θα αυξηθεί καθώς δεν αποκλείεται τρομοκράτες της Χαμάς να προσπαθήσουν να διαφύγουν στην Ευρώπη ενδεδυμένοι τον μανδύα του πρόσφυγα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα ενημερώσει το ΚΥΣΕΑ για όλες τις εξελίξεις από τα πολεμικά μέτωπα καθώς επίκειται και η μεγάλη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το θέμα της Μέσης Ανατολής κυριάρχησε και στη συνάντηση που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση