Μητσοτάκης για πόλεμο στο Ισραήλ: Θα προστατεύσουμε τα σύνορα μας από τις νέες μεταναστευτικές ροές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 21:00 Μητσοτάκης για πόλεμο στο Ισραήλ: Θα προστατεύσουμε τα σύνορα μας από τις νέες μεταναστευτικές ροές

Την ανησυχία του για νέες μεταναστευτικές ροές, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την αυστηρή φύλαξη των συνόρων της. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μετιο.

«Δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές και γι’ αυτό σας μεταφέρω και πάλι εδώ, από τον Ακριτικό Έβρο, την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξη των συνόρων με όσα μέσα χρειάζεται. Είτε αυτό είναι φράκτης, είτε αυτά είναι καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, σε δύο δύσκολες συχνά συνθήκες, προστατεύουν τα σύνορά μας. Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων για την οποία έχουμε πια πείσει την ευρωπαϊκή ένωση ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική και ότι καμία ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν μπορεί τελικά να έχει περιεχόμενο εάν δεν στηρίζεται στην ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση