Έπεσε θύμα διάρρηξης o Γιάννης Καλλιάνος - «Νιώθουμε ότι βιάστηκαν οι ψυχές μας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 19:22 Έπεσε θύμα διάρρηξης o Γιάννης Καλλιάνος - «Νιώθουμε ότι βιάστηκαν οι ψυχές μας»

Γύρισε στο σπίτι του και είδε τα πάντα άνω κάτω.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είδε έναν άντρα να εισβάλει στο διαμέρισμά του το βράδυ της Πέμπτης και προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ που βίωσε εκείνος και η οικογένειά του.

«Βιώσαμε όλοι έναν ψυχολογικό βιασμό», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χτυπάει το τηλέφωνο και άκουσα τη γυναίκα μου με ουρλιαχτά και αναφιλητά και το παιδί δίπλα να κλαίει να προσπαθεί να μου μιλήσει. Ούρλιαζε και μου έλεγε “μας κλέψανε Γιάννη”».

Οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του Γιάννη Καλλιάνου έχουν καταγράψει καρέ καρέ κάθε κίνηση του δράστη.

Οκτώ και 27 πρώτα λεπτά. Ο νεαρός έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Βρίσκεται έξω από το σπίτι του Γιάννη Καλλιάνου. Περπατάει σκυφτός όσο μιλάει στο τηλέφωνο.

Δώδεκα λεπτά του πήρε και κατάφερε να σπάσει την μπαλκονόπορτα και να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Παίρνει ένα κατσαβίδι ή λοστό προφανώς σκληρό για να μπορέσει να λυγίσει μέχρι και τα αλουμίνια και κάνει την κίνηση, φαντάζομαι σπάει το πρώτο τζάμι, σπάει και το δεύτερο, δημιουργεί αυτή την τρύπα για να μπορέσει να μπει μέσα», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Έχει ενεργοποιήσει τον φακό του κινητού του για να βλέπει στο σκοτάδι και σέρνεται στο πάτωμα για να εξερευνήσει τους χώρους.

Μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται και η κούνια του μωρού και αρχίζει να ανοίγει ντουλάπες και συρτάρια. Πετάει κάτω το μαξιλάρι και αρπάζει την μαξιλαροθήκη για να την χρησιμοποιήσει σαν σάκο. Φοράει μαύρα γάντια στα χέρια του για να μην αφήσει πίσω του δακτυλικά αποτυπώματα και ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα.

«Ένας πανικός, μία κατάσταση βομβαρδισμένου τοπίου αντίκρισα. Πήρε ό,τι βρήκε και στο ένα κομοδίνο και στο άλλο».

Σηκώνεται και ανοίγει την ντουλάπα. Δεν βρίσκει κάτι. Ανοίγει συρταριέρες, κομοδίνα, μετακινεί την κούνια που τον εμποδίζει και κάνει το δωμάτιο άνω κάτω.

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν ότι ήρθε πίσω από την κούνια του παιδιού, την έπιασε, την έκανε πέρα δώθε, ένιωσα εκείνη την ώρα ότι μαγάρισε την κούνια του παιδιού μου».

Πατάει πάνω στο κρεβάτι για να ψάξει μέχρι και τα ντουλάπια που βρίσκονται πιο ψηλά.

«Αυτός ο άνθρωπος πάταγε πάνω στο κρεβάτι, έριχνε το ένα πράγμα πάνω στο άλλο. Βομβαρδισμένο τοπίο».

Όταν τελειώνει με το υπνοδωμάτιο, περνάει στο γραφείο του Γιάννη Καλλιάνου και βάζει μέσα στην μαξιλαροθήκη ό,τι βρει. Μοιάζει να έχει αποκτήσει άνεση με το σπίτι και να κινείται ανενόχλητος. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάμερες σε κάθε γωνία του διαμερίσματος, κυκλοφορεί με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του και προσπαθεί να ψάξει σε κάθε πιθανό σημείο για χρήματα.

«Κυρίως η γυναίκα μου δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, γιατί πήρανε σχεδόν όλα τα χρυσαφικά που είχε, βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια», είπε.

Είκοσι ολόκληρα λεπτά έμεινε μέσα στο σπίτι του Γιάννη καλλιάνου ο δράστης. Όλη αυτή τη διάρκεια φαίνεται να μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με τον συνεργό του που του έδινε αναφορά σε περίπτωση που επιστρέψει κάποιος στο σπίτι.

«Ευτυχώς τον υπολογιστή μου δεν τον είχαν πάρει, τηλεοράσεις δεν είχαν πάρει, φαντάστηκα ότι μπήκαν για χρήματα και να πάρουν και κοσμήματα».

«Ήταν πολύ οδυνηρό, νιώσαμε ότι κάποιος ήρθε και μας βίασε τις ψυχές μας. Μπαίνοντας στο σπίτι η γυναίκα μου μετά από μισή ώρα από όταν είχε φύγει ο κλέφτης και αντικρύζοντας ένα βομβαρδισμένο τοπίο ένιωσε ένα ψυχολογικό βιασμό», συμπλήρωσεο Γιάννης Καλλιάνος.

Οι Αρχές εξετάζουν όλο το βιντεοληπτικό υλικό για να βρεθούν γρήγορα στα ίχνη του δράστη. Ωστόσο, οι φωνές πανικού της γυναίκας του και το κλάμα του μωρού του, είναι κάτι που ο Γιάννης καλλιάνος δύσκολα θα μπορέσει να σβήσει από τη μνήμη του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει την ταυτότητα του δράστη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν νεαρό ηλικίας 17 ετών, με καταγωγή από το Περού.

«Εκτιμώ ότι οι αστυνομικές αρχές είναι και κοντά στη σύλληψή του», ανέφερε ο μετεωρολόγος του MEGA.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση