Κρήτη: Σκοτώθηκε ορειβάτης σε extreme sport στο Αγιοφάραγγο – Πτώση από ύψος στα βράχια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 13:07 Κρήτη: Σκοτώθηκε ορειβάτης σε extreme sport στο Αγιοφάραγγο – Πτώση από ύψος στα βράχια

Το δυστύχημα στην Κρήτη, δείχνει τον βαθμό επικινδυνότητας του κατά τα άλλα extreme sport στο Αγιοφάραγγο. Ο άτυχος ορειβάτης ισορροπούσε πάνω σε τεντωμένο σχοινί…

Ισορροπία τρόμου σε τεντωμένο σχοινί. Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Ένα κατά τα άλλα extreme sport που ανεβάζει την αδρεναλίνη, αλλά κρύβει σοβαρότατους κινδύνους. Τα όσα έγιναν στο Αγιοφάραγγο στην Κρήτη έδειξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τον βαθμό της επικινδυνότητας. Μπορεί όσοι το επιχειρούν να είναι δεμένοι, όμως το κακό δεν θέλει πολύ για να συμβεί. Κάπως έτσι σκοτώθηκε ένας νεαρός ορειβάτης, που είχε πάει στην περιοχή με την παρέα του. Μετά τη μοιραία πτώση δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο σωτηρίας για τον ίδιο. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, 38χρονος ορειβάτης που έκανε αναρρίχηση στο Αγιοφάραγγο του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον άνδρα, τον οποίο αμέσως μετά παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη, το Αγιοφάραγγο επισκέπτονται ορειβάτες και λάτρεις της περιπέτειας, οι οποίοι συχνά ισορροπούν πάνω σε σχοινιά και ιμάντες, που τοποθετούνται από τη μια άκρη στην άλλη πλευρά, σε σημεία του βουνού, κοντά στην παραλία.

Ο 38χρονος Έλληνας πήγε με παρέα το πρωί στο Αγιοφάραγγο, όπου μαζεύονται από όλο τον κόσμο λάτρεις του αθλήματος. Υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, ενώ βρισκόταν στον αέρα πραγματοποιώντας την διάσχιση του φαραγγιού με τα σχοινιά που ένωναν τις δύο αντικριστές κορυφές, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φίλος του, μέσω του 112, ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων. Με ιδιωτικό σκάφος έσπευσαν στο δυσπρόσιτο σημείο, από όπου παρέλαβαν αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του τον 38χρονο.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube πριν από 3 χρόνια με τη διάσχιση του φαραγγιού με σχοινιά από τη μία πλευρά στην άλλη.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση