«Αισθάνθηκα όλο το χειρουργείο, άκουσα το ράψιμο» λέει η ασθενής για την επέμβαση χωρίς αναισθησία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 10:05 «Αισθάνθηκα όλο το χειρουργείο, άκουσα το ράψιμο» λέει η ασθενής για την επέμβαση χωρίς αναισθησία

«Αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή».

Η γυναίκα που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση δίχως ολική αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας περιέγραψε τα όσα βίωσε τονίζοντας πως «είδα τον θάνατο με τα μάτια μου».

«Χειρουργήθηκα στην σπονδυλική στήλη χωρίς ολική αναισθησία. Είναι αυτό που λέμε “είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου”. Δεν ήταν τόσο ο πόνος, όσο αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή. Είναι αυτό που λέμε “είχα Άγιο”», δήλωσε η γυναίκα για το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε. Συμπλήρωσε πως «δεν μπορούσα ούτε να αντιδράσω».

Στη συνέχεια, η ασθενής εξήγησε πως όταν άρχισε η όλη διαδικασία και η ίδια μπήκε στην αίθουσα του χειρουργείου, «μου έκαναν μία σαν αναισθησία, αλλά όχι από το μηχάνημα. Ενδοφλέβια. Σε εκείνο το σημείο δεν κατάλαβα τίποτα, γιατί ήταν το προστάδιο, για να μπορέσουν να μου κάνουν τη διασωλήνωση».

«Αισθάνθηκα όλο το χειρουργείο»

Αμέσως μετά όμως, η γυναίκα υποστήριξε πως άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της και κατάλαβε πως έχει ξυπνήσει την ώρα του χειρουργείου. «Τελικά εγώ έκανα όλο το χειρουργείο με μυοχαλαρωτική. Ούτε καν με τοπική αναισθησία. Όλο το χειρουργείο το άκουσα και το αισθάνθηκα. Μετά ήμουν εντελώς ξύπνια. Άκουσα το ράψιμό μου, τα πάντα».

Αναφορικά με το αν προσπάθησε να ενημερώσει τους γιατρούς για το ότι η ίδια έχει ξυπνήσει, η γυναίκα είπε πως «τρεις φορές προσπάθησα με τα χέρια μου, με τα δάχτυλά μου. Όλο μου το κορμί από τη μέση και κάτω ήταν σαν να με περνάγανε με ηλεκτρικό ρεύμα και προφανώς αντιδρούσε και το σώμα μου από μόνο του δηλαδή, έκανε συσπάσεις. Χώρια που δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήμουν μπρούμυτα». Εξήγησε επίσης πως ήταν μπρούμυτα τοποθετημένη, ενώ στο στόμα της υπήρχαν διασωληνώσεις «και τα μάτια μου κλεισμένα με τσιρότα».

Από την πλευρά τους, οι γιατροί όμως δεν αντιλήφθηκαν ότι η αναισθησία δεν έχει πιάσει. Μάλιστα, νόμιζαν ότι η ασθενής παθαινε επιληπτική κρίση. «Το εκλαμβάνανε ότι πάθαινα επιληπτική κρίση και άκουγα τον γιατρό μου ο οποίος συνέχιζε να κάνει τη δουλειά του, να με χειρουργεί. Κάποια στιγμή σε αυτό που ένιωθε ότι τρανταζόμουν λέει του αναισθησιολόγου “ρε φίλε μου ξυπνάει, τι κάνω;”». Η απάντηση του αναισθησιολόγου ήταν: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ξυπνάει. Θα της δώσω άλλο λίγο». Η γυναίκα συμπλήρωσε πως «άκουσα που είπε “το έβαλα”, όμως εγώ παρέμενα ξύπνια».

Πηγές του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν το περιστατικό και κάνουν λόγο για δυσλειτουργία του μηχανήματος. Να σημειωθεί πως η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να πάθει κάτι η ασθενής.

Με πληροφορίες από MEGA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση