Ξάνθη: «Μας έπιασε η καταιγίδα ανάμεσα στα πλατάνια» λέει ο οδηγός του λεωφορείου που του έπεσε το κλαδί στο παρμπριζ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 20:45 Ξάνθη: «Μας έπιασε η καταιγίδα ανάμεσα στα πλατάνια» λέει ο οδηγός του λεωφορείου που του έπεσε το κλαδί στο παρμπριζ

Ο οδηγός του λεωφορείου στην Ξάνθη, που του έπεσε εν κινήσει ένα τεράστιο κλαδί δέντρου την ώρα της κακοκαιρίας, μίλησε στο LiveNews, για εκείνα τα λεπτά…

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να απεγκλωβιστεί ενώ εκείνη την ώρα στο λεωφορείο ήταν 15 επιβάτες.

«Έχει μια ευθεία γύρω στα 300 μέτρα που έχει δεξιά και αριστερά πλατάνια μεγάλα. Εκεί μέσα, άρχισε να πιάνει δυνατή καταιγίδα και αέρας», λέει στο MEGA ο Σάββας Τουμανίδης.

Το ΚΤΕΛ Ξάνθης κινούταν μέσα σε σφοδρή βροχόπτωση, με την κίνηση στον δρόμο λιγοστή, ώσπου ξαφνικά όλο το παρμπρίζ του πούλμαν καλύπτεται από ένα τεράστιο κλαδί.

«Αυτό που σκέφτηκα ήταν να φύγω από εδώ γιατί είναι επικίνδυνα με τα κλαδιά, μετά από 3 δευτερόλεπτα που το σκέφτηκα, έπιασε ένας δυνατός αέρας, ξερίζωσε έναν κορμό ενός πλατανιού και τον έριξε μπροστά στο παρμπρίζ μου. Ευτυχώς πήγαινα αργά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

«Είχα γύρω στους 12 – 15 επιβάτες. Υπήρξε αναστάτωση αλλά όχι κάτι τόσο τραγικό» λέει ο οδηγός.

Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ το ΚΤΕΛ, με υλικές ζημιές, ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου.

«Εκείνα τα δευτερόλεπτα, επειδή είχα σκεφτεί ήδη ότι μπορεί να γίνει κάτι, δεν περίμενα να γίνει αυτό, ήμουν έτοιμος για παν ενδεχόμενο».

Οι άνεμοι που χτύπησαν την Ξάνθη ανελέητα προκάλεσαν αδιανόητες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα που τα τουμπάρισαν.

Πηγή: NewsIt

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση