Γεωργιάδης: «Συγγνώμη» από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, αν είχα κάνει τέτοια δήλωση θα είχα παραιτηθεί από ντροπή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 17:47 Γεωργιάδης: «Συγγνώμη» από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, αν είχα κάνει τέτοια δήλωση θα είχα παραιτηθεί από ντροπή

Δείτε βίντεο - «Είπα ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτικό καβγά, την εμπορευματοποίηση της τραγωδίας»

Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε και από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνοντας την ευθύνη γιατί όπως είπε έδωσε την αφορμή σε τρολ του διαδικτύου να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις του.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η τηλεοπτική μου εμπειρία θα έπρεπε να με προστατέψει από δηλώσεις που μπορούν να διαστρεβλωθούν. Ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη ούτε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να το πει» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει στη συνέχεια «αυτό που είπα είναι ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πολιτικούς καυγάδες και για εμπόριο πόνου. Τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, οι πρωτοβουλίες για να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις».

Απευθυνόμενος δε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη αλλά και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη, είπε «δεν είπα ποτέ αυτά που ισχυρίζεστε ότι είπα. Αν τα είχα πει θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου. Παρα ταύτα ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων γατί αυτή η αναφορά μου έδωσε το δικαίωμα σε σάς να λέτε αυτά τα πράγματα».

Ανταπαντώντας ο κ. Κατρίνης είπε: «Φαντάζομαι πως μάλλον και ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτό που είπε ευλόγως δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και ήρθε στη Βουλή». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχολίασε: «Καταλαβαίνω την ανθρώπινη υποχώρηση. Η πολιτική διάσταση της δήλωσής σας παραμένει. Σε ότι μας αφορά επισπεύδουμε για την συμμετοχή μας στην διερεύνηση αυτή» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι και το δικό του κόμμα τοποθετείται υπερ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής.

 

Τέλος, ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ είπε: «κ. Γεωργιάδη ερωτηθήκατε για προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή και είπατε ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς. Απ αυτή την άποψη αποτελεί προσβολή η τοποθέτησή σας στους συγγενείς των θυμάτων που ζητούν δικαίωση. Σήμερα εμφανιστήκατε υπερ της εξεταστικής. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Ασκούμε κριτική σε μια λανθασμένη τοποθέτηση που επιδεικνύει κυνισμό»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση