Σκρέκας: Οι εταιρείες που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα οφείλουν να διορθώσουν τις τιμές στο ράφι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 12:24 Σκρέκας: Οι εταιρείες που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα οφείλουν να διορθώσουν τις τιμές στο ράφι

Διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών είναι υποχρεωμένες να φέρουν, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, οι πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα για μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους

Στα δεκάδες περιστατικά αισχοκέρδειας, τα πρόστιμα και το κύμα ακρίβειας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι «σε τρία μέτωπα διεξάγεται η μάχη κατά της ακρίβειας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησής μας και συνολικά της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, του εισαγόμενου πληθωρισμού» με στόχο την ένταξη 1000 κωδικών προϊόντων στην πρωτοβουλία για μόνιμη μείωση τιμής κατά 5%.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μικρές και μεγάλες εταιρείες τόνισε ότι αυτά αφορούν επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδος περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2021, πριν ξεκινήσει η ακρίβεια.

«Τα πρόστιμα τα οποία είδατε, τα οποία είναι τα ανώτατα πρόστιμα τα οποία μπορούν να επιβληθούν σε δύο πολυεθνικές εταιρείες πριν μια βδομάδα ή τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν εχθές ύψους 620.000 ευρώ σε τρεις ελληνικές εταιρείες για σχολικά είδη, ισοδυναμούν με το διπλάσιο του οφέλους το οποίο θα είχαν αυτές οι εταιρείες αν πουλούσαν τα προϊόντα τους», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε το υπουργείο αποσκοπεί στο «να προσαρμοστούν και να συμμορφωθούν με τον νόμο και να διορθώσουν τις τιμές στο ράφι (σ.σ .οι εταιρείες) γιατί αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή. Άρα όλες οι εταιρείες στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο θα πρέπει το επόμενο διάστημα να στείλουν διορθωμένες τιμοκαταλόγους με αυτά τα προϊόντα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

«Έχουμε επιβάλει πρόστιμο για το διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο υπουργός. Αναφορικά με την πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών δήλωσε ότι θέλει μέσα από τις μόνιμες μειώσεις των τιμών στα ράφια, να μπορούν τα νοικοκυριά να προμηθεύονται τα βασικά καταναλωτικά αγαθά τα οποία τους ενδιαφέρουν σε χαμηλότερες τιμές το επόμενο διάστημα.

πηγή: news247.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση