ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό οριστικής ρήξης - Η επόμενη μέρα για τις τρεις «ομάδες» μετά την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 22:13 ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό οριστικής ρήξης - Η επόμενη μέρα για τις τρεις «ομάδες» μετά την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση

Καζάνι που βράζει είναι τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ αφού η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη να διατηρήσει στο τραπέζι την απειλή του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές έσπρωξε στην πόρτα της εξόδου την ομάδα «6+6» με την Έφης Αχτσιόγλου, την ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα και την «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Από νωρίς φάνηκε το βαρύ κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε ένταση και αποδοκιμασίες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία ολομέτωπη επίθεση στην εσωκομματική αντιπολίτευση και ανέφερε ότι παραπέμπει το θέμα των διαγραφών στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά έδωσε διορία μίας εβδομάδας στην επιτροπή για να λάβει απόφαση.

«Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν εντέλλεται από κανένα, είπε ο Αντώνης Κοτσακάς.

Έντονη αντίδραση από Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Τσακαλώτο

Η Έφη Αχτσιόγλου με ένα σκληρό κείμενο, το οποίο κατάθεσε στην Κεντρική Επιτροπή, ζήτησε να διενεργηθεί ψηφοφορία για το θέμα του δημοψηφίσματος. Την πρόταση στήριξαν οι κ.κ. Διονύσης Τεμπονέρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όταν το προεδρείο δεν έκανε δεκτό το αίτημα από τις 3 εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τότε η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το εάν θα έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα και να διενεργηθεί ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.

Τελικά ούτε η δεύτερη πρόταση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα οι Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αποχωρήσουν μέσα σε κλίμα έντασης.

Για αντικαταστατική και αντιδημοκρατική πρόταση έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, χωρίς, ωστόσο να μιλά για έξοδο από το κόμμα.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της χαρακτήρισε αντιδημοκρατική και αντικαταστατική την πρόταση του δημοψηφίσματος , και πως υπάρχει η ίδια η δημοκρατική λειτουργία αυτού του οργάνου, που είναι και το όργανο που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, καταπατήθηκε βάναυσα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η Κεντρική Επιτροπή και να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της με την σκιά του δημοψηφίσματος πάνω από τα 4 προς διαγραφή στελέχη.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε ότι η διαδικασία ήταν αντικαταστατική και ζήτησε να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. Όταν ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του απάντησε με νόημα: «Όλα είναι ανοιχτά».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αυριανές διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και το κείμενο των όποιων αποφάσεων λάβει.

Όλγα Γεροβασίλη: «Είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά»

«Είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά», ανέφερε σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη για τα όσα διημείφθησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των στελεχών περί τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα, ενώ «κάλεσε τους συντρόφους και τις συντρόφισσές της να μιλήσουν ήρεμα και ειλικρινά χωρίς κόλπα».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της ανέφερε: «Μπήκε θέμα με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές να μπει σε ψηφοφορία. Η δική μου θέση είναι ότι αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο.

Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ. Κάλεσα τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε. Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη. Ωστόσο μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας».

Σε ερώτηση για την αποχώρηση των στελεχών είπε: «Από ότι κατάλαβα αποχώρησαν από την διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μίλησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των διαγραφών και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία».

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση